17 april 2024
Thumbnail voor De hidden gems Australië volgens Special Traffic: zwemmen met manta’s en prachtige wijngebieden

De hidden gems Australië volgens Special Traffic: zwemmen met manta’s en prachtige wijngebieden

SYDNEY - Australië staat bekend als de ultieme roadtrip bestemming. Je rijdt er langs bergen, ruige kustlijnen, droge outback, diepe canyons, wijngaarden en langs paradijselijke stranden. Bij Special Traffic kun je naast een reis langs de hoogtepunten van Australië ook terecht voor een mooie reis uit die je meeneemt naar de hidden gems; de bijzondere (slaap)plekken. De specialisten van Special Traffic kennen deze plekken uit eigen ervaring en delen in dit artikel hun kennis en tips.


Voor een eilandverblijf waarbij je kunt duiken op de mooiste plekken, moet je volgens Special Traffic naar het privé eiland Lady Elliot. Dit eiland is gelegen in het meest zuidelijke puntje van het Great Barrier Reef en te bereiken met een klein vliegtuigje vanuit Hervey Bay. In ongeveer 40 minuten vlieg je naar dit tropische eiland toe, waar je vanaf het strand zo naar deze koraalriffen toe zwemt. Doordat het koraal rondom Lady Elliot wordt beschermd, is het één van de beste plekken om het Great Barrier Reef te ontdekken. Er zwemmen meer dan 1.200 soorten kleurrijke vissen en zeedieren rond. Voor je het weet zwemt de bijzondere reuzenmanta ook nog eens aan je voorbij!

Proef de lekkerste wijnen in de wijngebieden
Volgens Special Traffic zijn de wijngebieden in Australië ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Het land kent wijngebieden van wereldklasse. Er zijn verschillende, bekende en minder bekende, wijngaarden die je kunt bezoeken om de lekkerste wijnen te proeven. Hunter Valley, gelegen aan de oostkust ten noorden van Sydney, is de oudste wijnregio en daarom één van de belangrijkste. Dit prachtige heuvelachtige gebied heeft meer dan 120 wijngaarden waarvan de meeste al generaties lang in handen zijn van dezelfde families. Eigenaren leren je vol trots over de wijnen die zij en hun voorouders al jaren produceren.

In de omgeving van Adelaide ligt de minder bekende wijngaard Clare Valley. Hoewel minder bekend, zeker niet minder noemenswaardig. De lekkerste Rieslings komen namelijk uit Clare Valley! En op 2,5 uur afstand vind je tussen de glooiende heuvels van de Mount Lofty Ranges en de stranden aan de St Vincent Golf ook nog de wijngaarden van McLaren Vale. Met de uitstekende Shiraz en de witte wijnen zoals Chardonnay en Sauvignon Blanc.

Ben je benieuwd naar de andere verborgen hotspots in Australië die Special Traffic aanraadt? Lees dan het volledige artikel in de Australië en Nieuw-Zeeland Special.