27 april 2024
Thumbnail voor De studiereis van…Iris Goulmy naar Dubai

De studiereis van…Iris Goulmy naar Dubai

Afgelopen december ging Iris, ZRA onder de vlag van Personal Touch Travel, op studiereis naar Dubai. Reisbizz belde haar om te vragen naar haar ervaringen.

Iris Goulmy vertelt over haar bijzondere studiereis naar Dubai. Maar eerst iets meer over de ZRA uit Nieuw Vennep. "In het verleden was ik werkzaam in andere branches, onder andere in de kledingbranche. Het klinkt zo cliché maar ik kwam op een punt waarop ik dacht: “Wat wil ik nou echt doen, waar word ik gelukkig van? Dat resulteerde in een sprong in de diepe zee die reiswereld heet. De zelfstandigheid en vrijheid die het ZRA–schap mij brengt geeft me ook de ruimte om tijd te maken voor mijn gezin. Ik heb twee kindjes en al hebben die mijn prioriteit, het is ideaal te combineren.”

Kennis vergaren
“Ik ben altijd al reislustig geweest, dus de kennis van bestemmingen had ik wel. In 2008 vertrok ik voor vier maanden naar Curaçao om vervolgens acht maanden als backpacker door Zuid-Amerika en Australië te reizen. Naast Ecuador, Peru, Bolivia, Brazilië en Argentinië heb ik ook de Galapagoseilanden gezien.”

Terug naar de realiteit; als ZRA en dus ondernemer heb je meer nodig dan alleen maar reiskennis. Reisbizz vraagt hoe Iris uiteindelijk ZRA is geworden. “Ik heb in 2018 de stoute schoenen aangetrokken en ben op gesprek gegaan bij Arjan, de directeur van Personal Touch Travel. Het klikte, voelde vertrouwd en vellig en ik ben ervoor gegaan. Bij Personal Touch Travel heb ik de intensieve opleiding gevolgd en daarna kon ik van start. Net voor Covid. Gelukkig heeft het me niet weerhouden te starten en heb ik inmiddels een mooie klantenkring op kunnen bouwen.”

De studiereis van in vogelvlucht
Op 13 december 2023 ging de vijfdaagse reis van start. Dubai was voor Iris al een bekende bestemming, ze is er in 2022 ook al geweest. Iris zegt: “Natuurlijk was ik erg benieuwd of er in die 1,5 jaar tussen de reizen veel bijgebouwd was in deze stad die nooit 'af' is. En jawel, het was zo.”

De vlucht werd uitgevoerd door Transavia. Reisbizz vraagt naar de voor- en nadelen van vliegen met Transavia ten opzichte van Emirates, een grote aanbieder van vluchten naar Dubai. “Wat ik als minpunt kan noemen? Ik denk aan beenruimte, dat is bij Transavia in de Boeing 737 echt wel minder dan in de Emirates Boeing 777 of Airbus A380. Daarbij heb je bij Transavia geen schermpjes en entertainment aan boord en last but not least: Transavia maakt een tussenstop op de terugweg naar Amsterdam. De prijs is daarentegen natuurlijk wel vaak weer gunstiger en als je extra beenruimte boekt en je eigen device meeneemt kan je twee van de drie punten al afstrepen.” Corendon is, door de dagelijkse vlucht van Transavia, enorm flexibel qua reisduur. De klant kan al voor een reis van vier dagen naar deze bestemming. Vroeg heen, laat terug dus echt drie nachten ter plaatse.

De Corendon studiereis ging van start met 21 reislustige dames en heren, waarvan vijf van Corendon zelf. De groep was gevarieerd; een leuke mix van ZRA’s en agenten van 'stenen' reisbureaus. Iris was erg te spreken over deze groep en zegt “het is ook wel eens fijn om met niet- ondernemers erbij op studiereis te gaan, je krijgt hele andere gespreken die niet alleen maar over omzet en klantenbinding gaan.”

De hoogtepunten van Iris:

  • Een wandeling door Soukh Madinat, ook wel Klein Venetië genoemd.  Wij vonden het een moderne en veel fijnere variant van de traditionele soukh in old Town. Hier wordt niet geschreeuwd en aan je getrokken, wat een verademing. Het is onderdeel van het Madinat Jumeirah Resort en het is een plezier om lekker doorheen te slenteren. Veel restaurantjes en eindeloze steegjes om te ontdekken terwijl je de geur van brandende lantaarns en specerijen op snuift.  
  • Dubai Marina; voor velen een stad in de stad. Een bezoek aan de jachthaven is zeker een bezoek waard. Hier bruist het en vind je veel leuke restaurants en barretjes. Omdat het een rijk deel van Dubai stad is kan je trouwens ook vergapen aan de prachtige hotels, villa’s en woontorens die plaats bieden aan inwoners en toeristen.
  • Global Village. “Niet mijn heuse favoriet maar eigenlijk moet je het wel gezien hebben.” zegt Iris. Dit staat bekend als 's werelds grootste entertainmentproject voor toerisme en ontspanning. Hier vind je attracties, veel eettentjes en meer dan dertig gigantische kramen en paviljoenen die meer dan 75 landen en verschillende culturen vertegenwoordigen. “Het was zo druk dat een uurtje daar voor mij wel genoeg was. Handig om te weten: je kunt vooraf online entreekaartjes kopen voor je klant, dat scheelt tijd.”

Wat zou je de volgende keer overslaan?
"We hebben heel wat gezien en gedaan. Waar ik zelf niet meer heen zou hoeven was de Dubai Gold Soukh, daar wordt zo aan je getrokken en dat geschreeuw…nee, niet mijn ding”.

Tekst gaat verder onder de afbeelding:

Kosten: de eigen kosten voor deze studiereis waren €400. Inbegrepen was de vlucht, het verblijf, de transfers, de meeste lunches en diners en mooie excursies zoals onder andere een jeepsafari door de duinen en een tour door oud Dubai. De focus lag vooral op bezoeken van accommodaties, zo’n drie à vier per dag.  

Volgende studiereis : Iris hoopt op Sri Lanka, een bestemming die al jaren op haar wishlist staat en groeit in populariteit.