19 april 2024
Thumbnail voor Debby Schipper-Snelders: Mauritius is meer dan alleen tropische stranden

Debby Schipper-Snelders: Mauritius is meer dan alleen tropische stranden

Debby Schipper-Snelders van Travelboutique reisde afgelopen februari met haar gezin naar Mauritius. De winterzon in het Middellandse Zeegebied is haar namelijk niet warm genoeg. Debby, die is gespecialiseerd in het luxe segment, geeft aan Reisbizz vijf redenen om Mauritius te bezoeken.

De keuze viel voor het gezin al snel op Mauritius vanwege de mooie stranden en het tropische klimaat. “Maar ook juist omdat je het mooie binnenland van het eiland kunt verkennen”, vertelt Debby. Het gezin wilde eens een andere plek bezoeken, dan het door Debby geliefde Malediven, met een minimum temperatuur in februari van 28 graden. “Dus het werd Mauritius: tropisch, warm, schitterende natuur, en een heerlijke, diverse keuken. Hier vijf redenen waarom je deze prachtige bestemming moét bezoeken.”

Garantie op goed weer
Debby benoemt als eerste het tropische klimaat. “Dat heerlijke tropische klimaat duurt het hele jaar, dus er is altijd garantie op goed weer. Want zeg nou zelf, wat is lekkerder dan zwemmen in een warme zee, genieten van bloeiende frangipani bomen in de tuin van je resort en snorkelen boven mooie koraalriffen bij het strand van Grand Gaube.” De mensen zijn daarnaast volgens Debby goedlachs en ‘openminded’. “Ze hebben een goed gevoel voor humor en een enorme passie voor lekker eten en dansen. Deze combinatie maakt dat je je als gast snel thuis voelt en van het eiland gaat houden.”

Debby verbleef in verschillende LUX hotels waar ze op culinair gebied heeft kunnen genieten van de lokale keuken. “Maar ook buiten het resort vind je goede restaurants. Le Chateau de Bel Ombre is bijvoorbeeld een restaurant in het koloniale huis van een suikerrietplantage. Het Creole Smokehouse is mijn favoriet tussen de Banyan bomen en aan zee met het gezellige Rum House.”

Tekst gaat verder onder de foto

Foto's: Debby Schipper-Snelders

Walvissen spotten
Als vierde reden benoemt Debby de vele activiteiten die je kunt doen op Mauritius. “Bijvoorbeeld shoppen in de bazaar van Grand Baie, of een bezoek aan de Ganga Talao hindoetempel, een mooie, mystieke plek. De Botanische tuin van Pamplemousse is bijzonder en een goede plek om in de middag in de koelte te wandelen.” Wie graag wandelt, kan in het zuiden van Mauritius volgens Debby mooie routes lopen in het Black River National park met hoge bergen, de Chamarel waterval of de zeven Tamarind watervallen. Debby maakte daarnaast een trip naar de westkust om walvissen te spotten. “Mauritius staat bekend om haar aantrekkingskracht op groepen walvissen die hier komen eten als er veel plankton is. Zowel bultruggen als potvissen slapen, eten en spelen hier graag voor de kust. Met een apparaat dat werkt met echolocatie hoorden we luid en duidelijk aan het klinkende geluid dat ze in onze buurt zwommen. En dan is het raak: een harde spuit en een enorme bultrug komt boven water. Aan het einde van de trip hebben we er meer dan acht gezien. Het raakt me en ik vind het zo mooi, dat ik ter plaatse besluit deze excursie nog een tweede keer te gaan doen.”

Tijd voor een tropisch eiland?
Tot slot benoemt Debby de bereikbaarheid van Mauritius. “Wij vlogen met Emirates in ongeveer 13 uur en een tussenstop op Dubai naar Mauritius Airport. Ook KLM/Air France, Condor, Turkish Airlines en Austrian Airlines vliegen naar het eiland. Dus, denk jij: het wordt tijd voor een tropisch eiland? Denk dan zeker aan Mauritius”, sluit Debby af.