23 mei 2024
Thumbnail voor Deelnemers proefvakantie Rhodos na negatieve tests onderweg naar Nederland

Deelnemers proefvakantie Rhodos na negatieve tests onderweg naar Nederland

RHODOS – Vanochtend vertrok om half 12 Griekse tijd het vliegtuig van Transavia met alle deelnemers van de proefvakantie naar Rhodos terug naar Schiphol. Bij terugkomst dienen de deelnemers in thuisquarantaine te gaan.


Voor vertrek naar Schiphol moesten alle deelnemers opnieuw worden getest. Nadat alle reizigers een negatieve uitslag kregen, kon het vliegtuig koers zetten naar de Nederlandse luchthaven. Na aankomst worden de reizigers na vijf dagen quarantaine opnieuw getest met een PCR-test. Wanneer hier een negatieve uitslag uitkomt, mogen de deelnemers uit hun thuisisolatie.

Afgelopen weekend was het nog maar de vraag of echt alle deelnemers mee terug mochten naar Nederland. Uit voorzorg plaatste de organisatie van de proefvakantie zaterdag vier reizigers in quarantaine. Bij het afnemen van de PCR-test bleek dat er niet met zekerheid kon worden vastgesteld dat zij negatief waren getest. Zondagochtend werd door Sunweb de verklaring gegeven dat alle vier de deelnemers toch een negatieve PCR-testuitslag kregen en volgens protocol weer deel mochten nemen aan de reis.