24 juli 2024
Thumbnail voor Delen van Nederland kleuren weer oranje op Europese coronakaart

Delen van Nederland kleuren weer oranje op Europese coronakaart

SCHIPHOL - De ECDC heeft vandaag weer een nieuwe coronakaart gepubliceerd. Vier Nederlandse provincies zijn op deze kaart oranje geworden doordat het aantal positieve tests is gedaald. Het risiconiveau in Groningen, Friesland, Drenthe en Zeeland is hiermee verlaagd. De rest van het land blijft nog op rood staan.


Iedere donderdag wordt er op basis van de afgelopen twee kalenderweken een nieuwe coronakaart gemaakt door de Europese evenknie van het RIVM. De ECDC-kaarten hebben vier kleuren: groen, oranje, rood en donkerrood. De vier Nederlandse provincies hebben deze week het op één na laagste risiconiveau ontvangen.

De Duitse deelstaten Noordrijn-Westfalen, die grenst aan Nederland, is omhooggegaan van groen naar oranje. Hetzelfde geldt voor Berlijn, Saarland en Sleeswijk-Holstein. De rest van Duitsland blijft groen.

Op de vakantiebestemmingen in het zuiden van Europa verandert er niet veel met het publiceren van de nieuwe ECDC-kaart. Spanje blijft vrijwel helemaal donkerrood, net als de Middellandse Zeekust en Corsica in Frankrijk. In Frankrijk gaan wel Bourgondië, Bretagne en het hoge noorden (Calais en Lille) van oranje naar rood. Dat geldt ook voor Calabrië, de punt van de laars van Italië.