19 juli 2024
Thumbnail voor Deze bestemmingen zijn favoriet deze zomer, volgens TUI

Deze bestemmingen zijn favoriet deze zomer, volgens TUI

De zomervakantie is dit weekend in het zuiden van het land begonnen en regio’s Midden en Noord volgen de komende weken. Volgens TUI is aan de bestemmingskeuze van vakantiegangers duidelijk te zien dat het mooie weer in het zuiden van Europa een grote aantrekkingskracht heeft. Welke landen populair zijn? TUI geeft een overzicht.

Als het om vliegvakanties in Europa gaat, bestaat de top 3 uit Spanje, Griekenland en Turkije. “Binnen deze landen bevinden zich natuurlijk vele vakantiebestemmingen. Wanneer je daar op inzoomt, dan is de regio Antalya in Turkije de plaats waar de meeste reizigers heen gaan. Zelfs bijna 10 procent meer dan vorige zomer”, aldus TUI. De tweede grootste bestemming is het Spaanse eiland Gran Canaria. “Ook opvallend is dat Kos het Griekse eiland is met de meeste Nederlandse gasten, nog voor Kreta, het grootste en wellicht bekendste eiland voor de Nederlandse vakantieganger.”

Verre vliegvakanties
Qua verre vliegvakanties is Curaçao veruit de grootste bestemming bij TUI. Vanaf komende winter voegt TUI daar vluchten vanaf Brussel aan toe. “Interessant voor reizigers in het zuiden van Nederland.” Bonaire en Bali voeren na Curaçao de top 3 van verre vliegvakanties aan. Zanzibar is volgens de reisorganisatie sinds een paar jaar het sterkst groeiend in deze categorie.

De populairste bestemmingen die met de auto worden aangedaan, zijn Italië, Denemarken en Oostenrijk. In Italië trekken reizigers vooral naar het Gardameer en Toscane. “Slovenië is relatief onbekend, maar trekt steeds meer reizigers aan en maakt de grootste groeispurt in aantallen autovakantiegangers.” Het aantal vakantiegangers naar de ‘koelere’ landen, zoals Nederland, Duitsland en Oostenrijk, is qua niveau gelijk aan vorig jaar. Denemarken blijft populair voor familievakanties.

Stedentrips
“Valencia is onbetwist de favoriete stad voor een stedentrip deze zomer”, vertelt TUI. Op nummer 2 staat New York en de derde plaats wordt gedeeld door Londen en Barcelona. Vorig jaar was Parijs nog de favoriete stedentrip in de zomer, maar de aantallen zijn dit jaar gehalveerd. “Dat wordt met name veroorzaakt door de Olympische Spelen: hoteliers gaven slechts zeer beperkt kamers uit aan reisorganisaties en tegen torenhoge prijzen. Dat maakt dat de vakantievierende stedenreiziger Parijs komende zomer mijdt.”