19 mei 2024
Thumbnail voor Dia di Rincon zorgt voor grootste toestroom aan bezoekers ooit op Bonaire

Dia di Rincon zorgt voor grootste toestroom aan bezoekers ooit op Bonaire

Nog nooit kwamen er in april zoveel mensen naar Bonaire als dit jaar. Dat heeft volgens de Tourism Corporation Bonaire (TCB) alles te maken met Dia di Rincon. Het culturele en folkloristische feest van het dorp Rincon vindt elk jaar op 30 april plaats.

In april kwamen er 16505 verblijfsbezoekers naar Bonaire. Ter vergelijking: in april vorig jaar bedroeg het totale aantal bezoekers 15.519, en in 2019 kwamen in de vierde maand van het jaar 14.100 mensen naar het eiland.

“Nederlandse bezoekers bleven de grootste groep met 44 procent van het totaal, gevolgd door Amerikanen met 20 procent”, aldus de TCB. “Daarnaast waren bezoekers uit Curaçao goed voor 19 procent van onze bezoekers. Canada, Duitsland en Aruba hebben ook aanzienlijk bijgedragen aan de toeristische sector van Bonaire.”

De TCB maakt verder bekend dat de Nederlandse bezoekers vooral uit Noord-Holland, Zuid-Holland en Noord-Brabant kwamen, waarbij de leeftijdsgroep van 45 tot 54 jaar (19,7 procent) en die van 55 tot 64 jaar (19,2 procent) domineerden.

Wil je meer weten over Dia di Rincon op Bonaire? Meld je dan nu aan als Reisbizz Society lid en ontvang het komende Reisbizz Magazine in je mailbox waarin TCB vertelt over deze feestdag.