23 juli 2024
Thumbnail voor Digitale reisformulieren vanaf 1 april verplicht in Dominicaanse Republiek

Digitale reisformulieren vanaf 1 april verplicht in Dominicaanse Republiek

SANTO DOMINGO - In november 2020 is in de Dominicaanse Republiek een platform met elektrische formulieren voor aankomst en vertrek geïntroduceerd om de reisprocedures voor bezoekers te verbeteren. De autoriteiten zullen het gebruik van zowel de papieren als de digitale formulieren aanvaarden tot 31 maart 2021.


Het digitale platform vervangt drie papieren formulieren die reizigers moeten invullen om het land binnen te komen. Dit gaat om de internationale boardingpass, het formulier voor aangifte aan de douane en de beëdigde verklaring die betrekking heeft op de gezondheid van de reiziger. Het ministerie van Toerisme geeft aan dat vanaf 1 april enkel het digitale formulier gebruikt kan worden.

“Na de lancering is het systeem uitvoerig getest en zijn er verbeteringen en updates aan het platform gebracht, zodat vanaf 1 april, wanneer het gebruik van de digitale formulieren verplicht is, geen fouten zullen voorkomen”, verklaart minister van Toerisme in de Dominicaanse Republiek David Collado.