16 juni 2024
Thumbnail voor Disney wil allereerste park uitbreiden met ‘DisneyForward’

Disney wil allereerste park uitbreiden met ‘DisneyForward’

ANAHEIM - Eind april openen Disneyland Park en Disney California Adventure Park in Anaheim weer hun deuren na ruim een jaar dicht te zijn geweest. Disney pakt gelijk door en onthult een meerjarig plan voor een uitbreiding in het Disneyland Park genaamd ‘DisneylandForward’.


“Wij willen meer Disney investeringen naar Anaheim brengen”, laat Disney op hun officiële site voor het plan weten. Disney kondigde vorige week uitbreidingsplannen aan voor hun allereerste themapark, Disneyland Park, aan. Maar deze uitbreiding mag er niet zomaar komen.

In de jaren negentig keurde de stad Anaheim plannen goed die de groei van Disneyland Resort zouden vormen. Deze plannen specificeerden in welke districten en zones welk type ontwikkeling kon worden gebouwd. “Deze district/zone-benadering beperkt Disney in zijn mogelijkheden om te blijven investeren in Anaheim en bezoekers de ervaring te bezorgen waar ze naar op zoek zijn”, meldt Disney.

Met DisneylandForward gaat Disney een meerjarig plan aan met de stad Anaheim om de bestaande goedkeuringen voor ontwikkeling te actualiseren. “Met dit plan en meer flexibiliteit binnen de bestaande parken, kunnen nieuwe landen en avonturen, zoals die in de parken in Tokyo en Shanghai, hun weg vinden naar Anaheim”, aldus Disney.

De door het bedrijf verstrekte conceptillustratie toonde een themagebied met attracties en bergen, afgewisseld met hotelachtige gebouwen. Disney geeft nog geen details over kosten of de timing van de uitbreiding. Wel laat Disney weten dat de uitbreiding van het Disneyland Park, die opende in 1955, moet plaatsvinden binnen de huidige voetafdruk van het resort.

Na ruim een jaar te zijn gesloten vanwege het coronavirus, openen de twee parken in Anaheim weer op 30 april. alleen bezoekers die woonachtig zijn in Californië zijn welkom.