7 september 2024
Thumbnail voor Dit is het goedkoopste Europese land voor een driegangenmenu

Dit is het goedkoopste Europese land voor een driegangenmenu

Voor reizigers is het vaak belangrijk hoe duur of goedkoop een vakantie is. Een vast onderdeel van de vakantie is natuurlijk een avondje (of meer) uit eten. Uit een recent onderzoek blijkt dat je voor een 'avondje uit' het duurste uit bent in Zwitserland. Betaalbaarder is een etentje op de Balkan.

Het onderzoek is uitgevoerd door FerryGogo. De website heeft gekeken naar de prijs van een driegangendiner voor 2 personen in een midrange restaurant, en dan het gemiddelde per land. In heel Europa ligt de gemiddelde prijs 56 euro. Zwitserland is met afstand het duurst. Gemiddeld betaal je daar voor een etentje met zijn tweeën 113 euro en 49 cent. Denemarken (100 euro) en Noorwegen (87,49) vormen verder de top drie van duurste landen.  Luxemburg, België, Ierland, Finland staan op een gedeelde vierde plek met een gemiddelde van 80 euro.

Voor een goedkopere maaltijd komt Oost-Europa en de Balkan vaak naar voren in het overzicht. Het goedkoopst is Noord-Macedonië met een prijs van iets meer dan 24 euro. Portugal (40 euro), Spanje (50 euro) en Griekenland (50 euro) doen het als bekende vakantielanden goed in het rijtje.