19 juni 2024
Thumbnail voor Dit zijn de beste steden in Europa voor een toeristisch bezoek

Dit zijn de beste steden in Europa voor een toeristisch bezoek

SCHIPHOL - Voor sommige reizigers is het een hele uitdaging om weer een stad uit te kiezen voor een volgende citytrip. Daar heeft CN Traveler iets op bedacht: elk jaar komt het tijdschrift met een lijst met de beste steden voor een toeristisch bezoek.


Meer dan 520.000 reizigers uit de hele wereld hebben hun stem uitgebracht op hun favoriete steden. CN Traveler roept in meerdere categorieën winnaars uit. Zo zijn er onder meer prijzen voor de beste steden, de beste hotels of de beste eilanden ter wereld.

'Uitgestrekte stranden'
In Europa gaat de eer naar San Sebastian in Spanje. Deze stad staat volgens CNT bekend om “zijn ontspannen sfeer, uitgestrekte stranden en verschillende restaurants met wereldberoemde chef-koks aan het roer”. Plek twee gaat naar Kopenhagen, op de voet gevolgd door Oslo.

In de top-tien staan dit jaar geen Nederlandse steden: de top wordt compleet gemaakt door Malaga, Dublin, Porto, Brugge, Zürich, Reykjavik en Dubrovnik.

Heb je iets meer tijd te besteden voor je citytrip? Volgens de lezers van CNT is Victoria in Canada de leukste stad ter wereld voor een toeristisch bezoek.