18 april 2024
Thumbnail voor Down Under met QAS Holidays: ‘Self driving populairste manier om Nieuw-Zeeland te bezoeken’

Down Under met QAS Holidays: ‘Self driving populairste manier om Nieuw-Zeeland te bezoeken’

WELLINGTON - Australië en Nieuw-Zeeland, twee fantastische bestemmingen. Maar vanwege de afstand en de onbekendheid met dit continent is het misschien niet altijd even makkelijk een mooie reis te plannen. QAS Holidays, specialist in het aanbieden van reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland, helpt je graag met informatie en tips een beetje op weg om deze landen ‘Down Under’ wat makkelijker te verkopen.


Veel verder dan Nieuw-Zeeland kun je vanuit ons deel van de wereld niet reizen. Of er nu via Amerika of Azië gevlogen wordt, je zit minimaal 24 uur in het vliegtuig. Het klimaat van Nieuw-Zeeland is omgekeerd aan dat van ons. Rond november beginnen de temperaturen te stijgen en in maart begint de herfst. "Nieuw-Zeeland is een prachtig groen eiland en dat betekent dat het er regelmatig regent", aldus QAS Holidays.

Voor een bezoek aan Nieuw-Zeeland is het volgens QAS Holidays raadzaam om hier minimaal vier weken voor uit te trekken. In deze periode kun je een groot deel van het land bezoeken en zowel het Noorder- als het Zuidereiland bereizen. “Qua verdeling is 1/3 deel verblijf op het Noordereiland en 2/3 verblijf op het Zuidereiland raadzaam. Vergeet hierbij niet de oversteek met de ferry te boeken!”

Camper of auto
Qas Holidays vertelt dat self driving de populairste manier is om Nieuw-Zeeland te bezoeken. “Dit kan zowel met een huurauto als camper. De camper geeft wat meer vrijheid, maar als klanten in hotels/motels willen verblijven, is het zaak om deze - vooral in het hoogseizoen - vooraf te boeken.”

Volgens de touroperator is reizen per camper ook ideaal om het land te ontdekken. “Het merendeel van de belangrijkste toeristische attracties en nationale parken zijn per camper eenvoudig te bereiken en er is een groot aantal campings variërend van natuurcampings in nationale parken tot luxe campings waarbij een kampeerplek met eigen toilet en douche tot de mogelijkheden hoort.”

Wil je meer inspiratie op doen en ben je benieuwd naar de tips en highlights van QAS Holidays over Australië? Lees dan het volledige artikel in de Australië en Nieuw-Zeeland Special.