17 mei 2024
Thumbnail voor ECTAA spreekt solidariteit met Oekraïne uit: ‘Conflict in Oekraïne is een humanitaire ramp’

ECTAA spreekt solidariteit met Oekraïne uit: ‘Conflict in Oekraïne is een humanitaire ramp’

BRUSSEL - De Europese reisbrancheorganisatie ECTAA betuigt haar solidariteit met het Oekraïense volk en haar partners in de reissector in een officieel statement woensdagochtend. “Een dergelijke oorlog in het midden van Europa is gewoonweg onvoorstelbaar”, aldus Pawel Niewiadomski, voorzitter van ECTAA.


Inmiddels is het dag 7 nadat Rusland Oekraïne binnenviel. “De Russische invasie in Oekraïne heeft de hele wereld met stomheid geslagen”, luidt het statement van Niewiadomski. “Er is geen rechtvaardiging voor een dergelijke aanval op een soeverein land, waarbij vele onschuldige Europeanen om het leven komen of op de vlucht worden gedreven.”

Niewiadomski noemt het conflict in Oekraïne een humanitaire ramp. “Het is gewoonweg onvoorstelbaar dat een dergelijke oorlog in het midden van Europa plaatsvindt. Wij zijn solidair met het Oekraïense volk en onze partners in de reissector. Reizen en toerisme staan voor vrede en cultureel begrip. ECTAA veroordeelt de aanval van Rusland op Oekraïne ten zeerste. Wij dringen aan op een snel en vreedzaam einde van het verschrikkelijke conflict.”