19 juli 2024
Thumbnail voor Eerste Sunweb-vakantiegangers vertrekken naar Griekenland

Eerste Sunweb-vakantiegangers vertrekken naar Griekenland

ROTTERDAM - Na de boekingshausse van afgelopen week is het vandaag zo ver: voor het eerst sinds het aanpassen van de reisadviezen vertrekken er weer Sunweb-vakantiegangers op vliegreis. Vandaag gebeurt dat vanaf Schiphol naar Zakynthos, Corfu en Lefkas. De volgende vluchten vertrekken op 24 mei naar Ibiza en op 26 mei naar Gran Canaria en Tenerife.


De vele boekingen hebben er volgens Sunweb voor gezorgd dat de vluchten eind mei al bijna vol zitten. Op alle bestemmingen die nu op geel staan, heeft Sunweb stoelen bijgekocht. Dit zijn zowel vluchten vanaf Rotterdam The Hague Airport als vanaf Schiphol.

Mattijs ten Brink, CEO van Sunweb Group: “De boekingen blijven binnenkomen, wat laat zien dat Nederlanders toe zijn aan een welverdiende vakantie. We zien zelfs dat veel mensen hun geplande vakantie in september omboeken naar juni. We doen er alles aan om de vragen van onze klanten zo snel en goed mogelijk te beantwoorden via alle kanalen. Daarbij komt het goede nieuws dat de coronapas er voor het begin van de zomer is. Dat maakt veilig en gecontroleerd reizen mogelijk.”

Gratis PCR-test voor kinderen tot 18 jaar
Sunweb blijft in Den Haag lobbyen om PCR-testen voor reizigers gratis te maken. “Wij vinden dat iedereen een vakantie verdient, daarom bieden we als enige reisorganisatie gratis PCR-testen aan voor kinderen tot 18 jaar. Iedereen boven de 18 jaar kan via Sunweb een PCR test voor 40 euro bijboeken. Zo bespaart een gezin met kinderen al snel honderden euro’s”, aldus Ten Brink.