19 mei 2024
Thumbnail voor Eindhoven Airport rekent op topdrukte tijdens meivakantie

Eindhoven Airport rekent op topdrukte tijdens meivakantie

De meivakantie belooft voor drukte te zorgen op Eindhoven Airport. De grootste regionale luchthaven van Nederland verwacht dagelijks tot wel 24.000 vertrekkende en aankomende passagiers, en adviseert reizigers daarom zoveel mogelijk zaken alvast thuis te regelen. Zoals een tijdslot om snel door de veiligheidscontrole te komen.

In en rond de meivakantie reizen per week zo'n 150.000 passagiers vanaf of naar Eindhoven Airport. In de week van maandag 29 april tot en met 5 mei verwacht de Brabantse luchthaven 431 vertrekkende vluchten (circa 61 per dag). Dat aantal ligt in de week daarvoor op 420 vertrekkende vluchten (60 per dag) en in de week na de officiële meivakantie op 435 vertrekkende vluchten (circa 62 per dag). Hiermee ligt het aantal vluchten op hetzelfde niveau als vorig jaar in die periode.

Eindhoven Airport raadt passagiers aan om vooraf thuis online in te checken bij de luchtvaartmaatschappij en een gratis tijdslot voor de veiligheidscontrole te reserveren via de website van de luchthaven. Ook is het handig alvast een parkeerplek te boeken, indien nodig.

Verder is het volgens de luchthaven raadzaam om in ieder geval minimaal twee uur voor vertrek van de vlucht aanwezig te zijn. De terminal en security gaan om 4.30 uur open.

Heb jij de Reisbizz App al? Download onze gratis app in de Google Play Store of Apple App Store en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.