7 september 2024
Thumbnail voor Els van Herk-Sondermeijer: Ieder kind verdient het om kind te zijn

Els van Herk-Sondermeijer: Ieder kind verdient het om kind te zijn

ROTTERDAM - Reisbureau Buitenlandsche Zaken is sinds juni ambassadeur van de stichting Mijn Held. De stichting richt zich op kinderen en jongeren die opgroeien met een gezinslid die langdurig ziek, verslaafd of gehandicapt is. Els van Herk-Sondermeijer, reisadviseur bij Buitenlandsche Zaken, ging met Reisbizz in gesprek over de samenwerking.


Hoe is de samenwerking met Mijn Held ontstaan?
“Het begon allemaal met de Rotterdamse Uitdaging. Dit is een non-profitorganisatie die samen met vrijwilligers uit het bedrijfsleven kosteloos stichtingen en verenigingen ondersteunt. De organisatie organiseert ook events waarbij het bedrijfsleven aan de verschillende stichtingen worden gekoppeld. Joke Nuijs, eigenaresse van reisbureau Buitenlandsche Zaken, ging naar zo’n event en zo zijn we in contact gekomen met Mijn Held.”

Wat houdt de stichting precies in?
“Mijn held zet zich in voor kinderen die opgroeien in een gezin met een langdurig ziek, verslaafd of gehandicapt gezinslid. Deze kinderen hebben vaak niet door dat ze zichzelf op een tweede plaats zetten door voor hun ouders, broertje of zusje te zorgen. Mijn Held wilt juist deze ‘onzichtbare mantelzorgers’ in het zonnetje zetten.”

Wat voor soort acties worden vanuit jullie reisbureau georganiseerd om Mijn Held te steunen?
“Wij hebben contact gehad met een zakenklant die hen financieel ondesteunt. Ook organiseren we een jaarlijks evenement en gaan we iets leuks doen met de kinderen. Dit jaar gaan we met de kids door Rotterdam op safari. We huren dan een sloep van Rotterdam is Hot en gaan vogels spotten tijdens het rondvaren. We vinden het leuk om ze iets aan te bieden wat met vakanties te maken heeft. We proberen ook zoveel mogelijk geld op te halen voor de kinderen. Ik ben nu al zes weken lang blikjes aan het verzamelen en het statiegeld kunnen we weer gebruiken om een onvergetelijke dag voor de kinderen te organiseren.”

Waarom vinden jullie het belangrijk om deze stichting te steunen?
“Elk kind verdient het om kind te zijn en als wij daar een bijdrage aan kunnen leveren dan doen we dat graag. We hopen ook dat ze hiermee wat meer naamsbekendheid krijgen, en dat meer mensen willen helpen en zich inzetten voor de kinderen.”