14 juni 2024
Thumbnail voor Emirates voert aantal vluchten naar Schiphol op

Emirates voert aantal vluchten naar Schiphol op

SCHIPHOL – Emirates voert het aantal retourvluchten van en naar Schiphol op. Vanaf vandaag, 6 juli, vliegt de maatschappij 21 keer per week naar Amsterdam. Op dinsdag en donderdag komt er een vlucht bij, waardoor er voortaan elke dag drie keer heen en weer gevlogen wordt.


Emirates vloog al 19 keer per week naar Amsterdam. De extra vluchten (EK146 en EK145) worden uitgevoerd met een Boeing 777-300ER, waardoor er wekelijks zo'n 1400 stoelen bijkomen op de route.

“De extra vlucht biedt passagiers verbeterde connectiviteit naar Dubai en daarbuiten, inclusief populaire bestemmingen zoals de Seychellen, de Malediven, Mauritius en diverse bestemmingen in het Verre Oosten”, aldus Emirates in een verklaring.

De luchtvaartmaatschappij uit Dubai voert één van de drie dagelijkse vluchten tussen Dubai en Amsterdam uit met de A380. Op de andere twee dagelijkse vluchten doet de Triple Seven dienst. Voor de coronacrisis werd de superjumbo twee keer per dag ingezet op de route. 

Eerder deze week startte Qatar Airways al met extra vluchten naar Schiphol. Die luchtvaartmaatschappij heeft de frequentie tussen Amsterdam en Doha opgevoerd van zeven naar elf vluchten per week.