27 mei 2024
Thumbnail voor Engeland en Schotland schrappen quarantaineplicht voor gevaccineerde reizigers

Engeland en Schotland schrappen quarantaineplicht voor gevaccineerde reizigers

DEN HAAG - Engeland en Schotland schrappen per aanstaande maandag de quarantaineplicht voor reizigers uit zogeheten ‘amber countries’ die volledig gevaccineerd zijn. Nederland valt ook onder deze landen. Reizigers dienen volledig te zijn gevaccineerd met een vaccin die is goedgekeurd door het EMA.


Dat meldt het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De kleurcode van het Verenigd Koninkrijk is oranje, omdat er een zorgwekkende variant van het coronavirus is geconstateerd. Reizigers vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland dienen zich voor vertrek te laten testen. Ook moeten deze reizigers beschikken over een quarantaineverklaring en zijn zij bij thuiskomst verplicht in quarantaine te gaan.

Op het moment is het nog verplicht om bij aankomst in het Verenigd Koninkrijk in quarantaine te gaan. Vanaf maandag 2 augustus 04.00 uur komt deze regel dus te vervallen voor volledig gevaccineerde reizigers uit onder andere Nederland. Reizen naar het Verenigd Koninkrijk met het Europese digitale coronacertificaat (DCC) is nog niet mogelijk.