17 mei 2024
Thumbnail voor Engeland schrapt testverplichting vooraf aan reis

Engeland schrapt testverplichting vooraf aan reis

LONDEN - Reizigers naar Engeland hoeven vanaf morgen geen coronatest meer te tonen bij aankomst, heeft de Britse regering laten weten. Volgens premier Johnson ontmoedigt de verplichte test voorafgaand aan de reis om naar Engeland te reizen. Ook vervalt de verplichte quarantaine na aankomst voor volledig gevaccineerden en kinderen jonger dan 18 jaar.


Britse reisorganisaties drongen aan bij de premier om de testverplichting te schrappen, aangezien zij vinden dat de maatregel niet effectief is nu de omikronvariant razendsnel wordt verspreid in Engeland. De Britten kunnen zelf ook op reis zonder eerst een coronatest te doen.

Vanaf zondag is het ook niet meer verplicht om twee dagen na aankomst in Engeland een PCR-test te doen, vanaf dan volstaat een antigeentest. Tot die tijd moeten reizigers in zelfisolatie gaan tot uit een PCR-test een negatief resultaat blijkt.

Ongevaccineerden moeten wel nog steeds vooraf testen en op de tweede en de achtste dag na hun aankomst een test doen. Daarnaast moeten zij tien dagen in zelfisolatie.

Lees meer over de bestemming Engeland via onze zustersite Triptalk.