24 februari 2024
Thumbnail voor Europa-Park zorgt voor spannende nazomer

Europa-Park zorgt voor spannende nazomer

RUST - Voor het eerst in de geschiedenis zal Europa-Park zijn deuren doorlopend geopend houden tot 9 januari 2022. Op het moment wordt op Europa-Park en het bijbehorende resort alles in gereedheid gebracht voor een spannende nazomer. Verder zijn er in de afgelopen periode veel nieuwe zaken toegevoegd.


Het park zal dit najaar een paar keer van thema wisselen. Vanaf 2 oktober staat alles in het teken van Halloween. Dan kleurt Europa-Park oranje als het versierd wordt met zo'n 180.000 pompoenen, 15.000 chrysanten, 5.000 maïsplanten en 3.000 strobalen. Het park en de shows zijn dan uiteraard een beetje griezelig. Op 8 november gaat HALLOWinter van start en duurt tot 27 november. Normaal gesproken zou het attractiepark in deze periode gesloten zijn, maar dit jaar blijft het open voor iedereen die niet kan kiezen tussen pompoenen en kerstbomen.

Nieuwe virtuele avonturen
VR-experience YULLBE heeft sinds kort een eigen locatie naast themahotel 'Krønasår'. Bezoekers kunnen er onder andere tegen muren omhoog lopen, door kunstwerken lopen en reizen door de tijd. Er zijn in totaal zes verschillende avonturen, vijf als GO- en één als PRO-versie.

Zes themahotels
Er is de afgelopen periode behoorlijk geïnvesteerd in de zes themahotels van Europa-Park. Het nieuwe hotel 'Krønasår' beschikt bijvoorbeeld over een eigen wellness- en fitness-afdeling. Hoewel het pal naast het waterpark Rulantica ligt, krijgt het volgend jaar ook nog een eigen zwembad en extra suites.

Liever naar de camping
Voor gasten die liever met de caravan, camper of tent eropuit trekken, beschikt Europa-Park over een eigen camping. Nieuw is dat de gasten niet meer op de bonnefooi kunnen aankomen. Om een staanplaats te kunnen garanderen is een reserveringssysteem ingevoerd. Hiermee konden de huifkarren, blokhutten en tipitenten van het Camp Resort al geboekt worden.