10 mei 2024
Thumbnail voor Face2Face Travel op reis door Portugal: ‘Een avontuurlijke tweede dag’

Face2Face Travel op reis door Portugal: ‘Een avontuurlijke tweede dag’

PORTO - De tweede dag van de Face2Face Travel studiereis in Noord-Portugal stond in het teken van avontuur. "Na een heerlijk ontbijt in hotel Quinta da Casaldronho rijden we in ongeveer twee uur naar Geres, vlakbij de Spaanse grens. De wegen en de omgeving zijn weer prachtig. In Geres hebben we een afspraak bij Geresmont, een outdoor bedrijf, we gaan namelijk canyoningen" schrijft Frits Martens.


"Met de auto volgen we de gidsen Antonio en Orlando naar het natuurgebied van Peneda-Geres. We krijgen onze wetsuits, waterschoenen en helmen en kunnen beginnen. Eerst een korte wandeling om bij de bovenloop van de rivier te komen en dan is daar de eerste hindernis, een sprong van zo’n 6 meter van de rotsen het water in, wauw! Een enkeling springt direct, anderen kiezen toch een iets lager startpunt, maar de kop is eraf. Vervolgens zijn we een paar uur aan het klauteren, zwemmen en abseilen in de prachtige kloof. Het is echt genieten van het spektakel en de mooie natuur", vervolgt Frits.

 

"Na een korte lunch maken we met gids Antonio nog een mooie wandeling door het bos in dit verrassende natuurgebied. Na ongeveer drie kwartier lopen komen we bij een waterval waar je ook in de poelen kunt zwemmen."

"We rijden vervolgens naar ons volgende hotel, Agrinho Suites & Spa Geres. Een super fijn hotel met mooie uitzichten en moderne kamers. Na deze enerverende dag genieten we van een welverdiend drankje bij het zwembad en sluiten de dag af met een heerlijk en bovenal gezellig diner in het restaurant van het hotel."