16 september 2024
Thumbnail voor Ferryvlucht Airbus A321neo van KLM naar Schiphol populair: wereldwijd meest gevolgde vlucht op Flightradar

Ferryvlucht Airbus A321neo van KLM naar Schiphol populair: wereldwijd meest gevolgde vlucht op Flightradar

KLM heeft haar eerste Airbus A321neo in bezit. Na de ceremoniële overdracht op luchthaven Finkenwerder bij Hamburg vertrok het nieuwe toestel om 14.15 uur richting Schiphol. De vlucht werd in groten getale bekeken op tracking sites zoals Flightradar24. Op enig moment was de vlucht zelfs de meest gevolgde vlucht wereldwijd.

Meer dan 5900 mensen hielden maandag tegelijkertijd de ferrylucht van de PH-AXA naar Schiphol in de gaten op Flightradar24. Ook op Schiphol waren veel spotters om de landing te bekijken. Zelfs de lokale McDonald’s werd gewaarschuwd voor de grote toeloop.

De PH-AXA is de eerste van in totaal vier A321neo’s die KLM dit jaar in de vloot opneemt. De A320neo-serie vervangt de komende jaren de Boeing 737-vloot.

Vlucht KL9868 kwam rond 14.45 op Schiphol aan. In hangaar 12 werd vervolgens een feestelijke ceremonie gehouden. Redacteur Klaas-Jan van Woerkom zat in de feestelijke vlucht. Bekijk zijn beelden in de video hieronder: