9 mei 2024
Thumbnail voor Fijn voor mindervalide passagiers: luchthaven Bonaire heeft nu een ambulift

Fijn voor mindervalide passagiers: luchthaven Bonaire heeft nu een ambulift

BONAIRE - Mindervalide passagiers kunnen op Bonaire International Airport (BIA) nu met een ambulift van en aan boord gebracht worden. Na een testperiode heeft de luchthaven die nu officieel in gebruik genomen. “Daarmee biedt de luchthaven samen met de airlines en de afhandelbedrijven weer een goede service voor deze groep passagiers. Het voertuig is bruikbaar voor alle middelgrote en grote vliegtuigen”, aldus BIA.


Op de luchthaven was voorheen geen infrastructuur of apparatuur beschikbaar om ‘passengers with reduced mobility’ (PRM) op een optimale manier van en aan boord te brengen. In 2020 besloot BIA al om een investering te doen in twee ambuliften, maar die investering kon uiteindelijk niet doorgaan omdat de verkoop van de liften vanwege de coronacrisis werd ingetrokken. In 2022 werd er alsnog een nieuwe ambulift besteld. Die kon door lange levertijden pas dit jaar geleverd worden.

Na een uitgebreide training aan het personeel van de luchthaven en de afhandelbedrijven in het gebruik en onderhoud van de lift, en na de inbouw van diverse technische apparatuur, is de ambulift nu in gebruik genomen. De lift is eigendom van de luchthaven en wordt door de medewerkers van de afhandelbedrijven ingezet.  

Airport duty manager Gregorio Matthew: “We zijn ontzettend blij dat we met de komst van de nieuwe ambulift nu samen met de afhandelaren een optimale service kunnen bieden aan passagiers die niet zelfstandig aan en van boord kunnen komen. Daarnaast zijn ook de afhandelaren met de nieuwe lift geholpen doordat hun werkomstandigheden door gebruik van de lift verbeteren.”