14 april 2024
Thumbnail voor Finnair gaat de strijd aan met de rolkoffers in de cabine

Finnair gaat de strijd aan met de rolkoffers in de cabine

HELSINKI – Finnair past vanaf 1 juni de voorwaarden aan voor de toegestane bagage in de cabine. De maatschappij introduceert binnen Europa een nieuwe Superlight-ticket, waarbij je slechts een klein stuk handbagage onder de stoel mag meenemen. Met de aanscherping van de bagageregels wil Finnair het oponthoud tijdens het boarden verminderen.


Finnair had al een Economy Light-ticket dat helemaal geen cabinebagage toestaat. De nieuwe Superlight-ticket staat op vluchten binnen Europa een tas van 40x30x15 centimeter toe, die onder de stoel moet passen. Alles wat je op een vliegveld koopt, moet in die tas passen.

Wie ook nog een rollerbag heeft, moet hiervoor bijbetalen. Tenzij je een vaste klant bent met een Finnair Plus Silver, Gold, Platinum of Platinum Lumo-status, dan mag een kleine koffer wel gratis mee. De Light-tickets blijven wel bestaan voor Businessclass-vluchten binnen Europa en op lange afstandsvluchten.

Wie Business of lange afstand vliegt, moet per 1 juni ook rekening houden met aangepaste voorwaarden. Met Business Light is voortaan 1 koffertje en 1 stuks handbagage toegestaan die samen niet zwaarder zijn dan 8 kilo. Dat waren twee stuks handbagage. Ruimbagage is niet inbegrepen. Die zit alleen standaard in de Business Classic en Flex tickets.

Punctualiteit
Finnair’s Chief Commercial Officer Ole Orvér zegt dat de maatschappij met de nieuwe voorwaarden tegemoet wil komen aan de wens van klanten dat vluchten op tijd vertrekken. “De bovenmatige hoeveelheden bagage die reizigers meenemen in de cabine zijn een bekend probleem dat invloed heeft op de punctualiteit en het comfort.”

De maatschappij zegt op luchthavens scherper toe te zien op de bagage die reizigers willen meenemen en meer koffertjes als ruimbagage te willen inchecken. Wie dat vooraf doet in plaats van op de luchthaven, is ook nog eens goedkoper uit.