20 juni 2024
Thumbnail voor FITUR trapt het internationale beursseizoen af

FITUR trapt het internationale beursseizoen af

Vandaag, woensdag 24 januari, is de eerste dag van FITUR, die tot en met zondag 28 januari plaatsvindt in Madrid. FITUR wordt gezien als één van de meest toonaangevende internationale toeristische evenementen en presenteert jaarlijks de nieuwste trends en innovaties in de sector. 

Met zo'n 8.500 standhouders en meer dan 200.000 bezoekers is dit een serieuze beurs te noemen. Waar voorheen meer hoteliers en touroperators uit Nederland de beurs bezochten, reizen ook steeds meer reisagenten af naar de Spaanse stad om op zoek te gaan naar bijzondere niches en nieuwe accommodaties. Om de beursvloer voor de bezoekers overzichtelijk te houden, is deze opgedeeld in specialismes, onder ander 'Tech', 'LGBT+', 'Cruises' en 'Woman' waarbij het laatst genoemde specialisme het vrouwelijk leiderschap binnen het toerisme benadrukt.

Eén van de meest relevante nieuwtjes van deze editie is enige tijd geleden aangekondigd door de Voorzitter van het Uitvoerend Comité van IFEMA MADRID, José Vicente de los Mozos. Het betreft de aanwezigheid van Ecuador dat voor de eerste keer als “geassocieerd land” aanwezig zal zijn op de beurs van 2024. Normaliter zou dit een mooie innovatie voor het evenement en voor het toerisme in Ecuador betekenen. Echter, zoals bekend, is in Ecuador op 8 januari 2024 de noodtoestand voor twee maanden voor het hele land uitgeroepen. Ongelukkiger kan het qua timing niet uitvallen.