1 maart 2024
Thumbnail voor Flip Stoltenborgh (Merapi Tours & Travel): verbijsterd over RTL-Nieuws

Flip Stoltenborgh (Merapi Tours & Travel): verbijsterd over RTL-Nieuws

OVERASSELT - "Met verbijstering zag ik mijzelf terug in het RTL Nieuws van half 8 over het stopzetten van de steunmaatregelen. Uit het 20-minuten durende interview werden ongeveer tien tellen uitgezonden. Het antwoord op de (niet uitgezonden) vraag wat er met mijn organisatie zou gebeuren als ik geen medewerkers op non-actief zou zetten, was dat ik dan failliet zou gaan", aldus Flip Stoltenborgh.


De suggestie in het RTL-nieuws van gisteravond was nu dat, los van de context, Merapi per oktober failliet gaat. Volgens Stoltenborgh was hij daar duidelijk in, maar in een andere context dan de nieuwszender het aan de kijker liet zien. "Dit is funest voor mijn bedrijf. Ik kom op verschillende social media grote koppen tekst tegen dat ik per direct failliet ga. Kijkers gaan er nu van uit dat Merapi in oktober ophoud te bestaan terwijl al mijn inspanningen er juist voor zorgen dat dit niet zo is. Ik eis een rectificatie."

Sinds Europa niet meer oranje kleurt kunnen een groot aantal organisaties gelukkig weer reizen binnen Europa verzorgen. Hoe anders ligt dat voor de gespecialiseerde verre-reizen organisaties. Op enkele uitzonderingen na kleurt de rest van de wereld nog oranje en kunnen er nog geen reizen worden uitgevoerd. Stoltenborgh vervolgt: "Voor Merapi Tour & Travel, lijkt na 2020 ook heel 2021 verloren. De pandemie in Indonesië is nog niet onder controle en de Indonesische regering houdt vooralsnog de grenzen gesloten voor buitenlandse toeristen. We rekenen dit jaar dus op 100 procent omzetverlies."

Crowdfundings actie
Stoltenborgh is onlangs een crowdfundingsactie gestart. 

Het 400-pagina dikke reis- en kookboek Trek in Indonesië  door hem zelf geschreven en uitgegeven bevat inspirerende reisinformatie en ruim 80 Indonesische en Indische gerechten. Het boek kost € 34,50 inclusief verzendkosten. Streven is om minimaal 500 boeken te verkopen en is te bestellen op www.merapicrowd.nl