19 juli 2024
Thumbnail voor Frank Oostdam neemt vandaag afscheid van ANVR: ‘Op naar balans en nieuwe uitdagingen’

Frank Oostdam neemt vandaag afscheid van ANVR: ‘Op naar balans en nieuwe uitdagingen’

Frank Oostdam neemt vandaag afscheid als directeur van de ANVR. In Kasteel De Hooge Vuursche in Baarn zwaaien collega’s uit de branche Frank uit. “Het eerste wat mijn vrouw en ik gaan doen, is op toer door Scandinavië.”

De beslissing om daadwerkelijk te stoppen, is voor Frank heel moeilijk geweest. “Ik ben met hart en ziel verbonden aan deze sector en de ANVR is echt mijn kindje geworden. Aan de andere kant heb ik fysieke problemen gehad, waardoor ik meer ben gaan relativeren: er is meer dan alleen werk. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik meer balans wil tussen zakelijk en privé. Dat gaat alleen niet in mijn huidige rol: als directeur van de ANVR moet je er voor de volle 100 procent voor gaan. Als je merkt dat je dat niet meer kan, omdat je het nodige hebt meegemaakt, moet die knoop doorgehakt worden.”

Eerder deze maand werd Frank herkozen als voorzitter van de Europese koepelorganisatie ECTAA voor een termijn van twee jaar. “Ik ben nog te jong om niets meer te doen. Ik ben op zoek naar meer balans tussen zakelijk en privé, maar dat betekent niet dat ik niets in bestuurlijke of toezichthoudende sfeer wil doen. Als dat in de reissector kan, is dat heel mooi. Ook daarbuiten zijn genoeg interessante uitdagingen waar ik mijn week deels mee kan invullen. Nu houd ik me meer bezig met het afscheid.”

Lees later meer over het afscheid van Frank Oostdam. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.