19 juli 2024
Thumbnail voor Frankrijk gaat versoepelen: buitenlandse toeristen vanaf juni weer welkom

Frankrijk gaat versoepelen: buitenlandse toeristen vanaf juni weer welkom

PARIJS - De Franse president Macron heeft aan Franse media laten weten de huidige coronamaatregelen vanaf 3 mei stapsgewijs te willen versoepelen. Eerst gaan de middelbare scholen gedeeltelijk weer open en kunnen Franse inwoners de eigen regio verlaten, zonder toestemming. Volgens de planning zouden vanaf juni buitenlandse toeristen weer welkom zijn.


De Franse president zegt in etappes de versoepelingen van de geldende coronamaatregelen door te voeren. Op 3 mei worden de eerste stappen gezet. Onder andere middelbare scholen gaan deels open en een schriftelijke toestemming om verder dan 10 kilometer van huis te gaan is niet meer nodig. Ook is het dan weer toegestaan om tussen verschillende Franse regio’s te reizen.

Vanaf 19 mei mogen er meer winkels, terrassen, musea, sportlocaties en theaters open. Per 9 juni kunnen cafés en restaurants ook binnen serveren en wordt de begintijd van de avondklok verschoven naar 23.00 uur. Op 30 juni wordt de avondklok helemaal afgeschaft.

Frankrijk kijkt met de versoepelingsplannen ook alvast vooruit naar de komende zomerperiode. Vanaf 9 juni worden buitenlandse toeristen weer toegelaten in het land. Bezoekers moeten wel kunnen aantonen dat ze recent negatief zijn getest op corona of zijn gevaccineerd middels een coronapaspoort.