23 juli 2024
Thumbnail voor Frankrijk: Nederlanders zonder test welkom met gele boekje óf vaccinatiekaartje

Frankrijk: Nederlanders zonder test welkom met gele boekje óf vaccinatiekaartje

SCHIPHOL - Behalve het gele boekje is ook het vaccinatie-registratiekaartje van het RIVM voldoende voor gevaccineerde Nederlanders om zonder test naar Frankrijk te mogen reizen. Dat heeft de Franse staatssecretaris Jean-Baptiste Lemoyne bekendgemaakt, meldt ANVR-voorzitter Frank Oostdam aan deze site. Hij was dinsdagochtend bij een bijeenkomst met de staatssecretaris.


Alleen als Nederlanders volledig gevaccineerd zijn, worden ze uitgezonderd van de testplicht. Dat is het geval twee weken na de tweede en laatste prik met de vaccins van Pfizer, AstraZeneca en Moderna en vier weken na de enige prik met Janssen. De wijzigingen gaan vanaf aanstaande woensdag, 9 juni in. Vanaf dan zijn volledig gevaccineerde Nederlanders dus welkom zonder test.

Deze site meldde vorige week al dat gevaccineerde Nederlanders met het gele boekje naar Frankrijk kunnen reizen. De Franse ambassade zaaide echter verwarring, door te stellen dat dit niet zo is. Nu is de zaak dus opgehelderd door de Franse staatssecretaris. Bovendien is nu bekend dat ook het kaartje dat na de vaccinatie verstrekt wordt volstaat voor wie nog geen gestempeld geel boekje heeft. Zo kan de periode tot de invoering van het Europese coronapaspoort overbrugd worden.

Overigens heeft op Corsica na heel Frankrijk nog steeds een oranje reisadvies. Bij terugkeer naar Nederland vanuit het Franse vasteland moeten ook gevaccineerde Nederlanders dus nog steeds een NAAT (PCR)-coronatest doen. Die mag 72 uur oud zijn.