5 maart 2024
Thumbnail voor FTI: Eindelijk weer doen waar we goed in zijn

FTI: Eindelijk weer doen waar we goed in zijn

HOOFDDORP – Na het verlossende woord dat premier Rutte en minister De Jonge gisteravond in de persconferentie gaven, heerst er bij FTI niets dan enthousiasme. De afgelopen dagen namen de boekingen al flink toe. Gisteren bereikte de reisorganisatie sinds tijden een hoogtepunt in de boekingscijfers.


Productmanager bij FTI Anne Raamsteeboers zat gisteravond wel wat gespannen voor de tv. “Het is toch maar afwachten of ze daadwerkelijk gaan zeggen wat er al eerder is uitgelekt. Maar na het nieuws zijn wij heel positief en kunnen we weer gaan bouwen richting het zomerseizoen. We hebben maanden moeten wachten, maar dan kunnen we nu eindelijk weer doen waar we goed in zijn.”

De reisorganisatie gaat zich vanzelfsprekend eerst richten op de bestemmingen die vanaf aankomend weekend als code ‘geel’ bestempeld worden. “Zoals het er nu naar uitziet zullen dat onder andere eerst de Griekse eilanden en de Balearen zijn”, gaat Raamsteeboers verder. Sinds afgelopen vrijdag ziet FTI het aantal boekingen flink toenemen. “Vooral de bestemmingen die in de media genoemd werden, worden veel geboekt. Gisteren was onze beste dag in tijden en we hopen dat dit na het aankondigen van de versoepelingen verder zal doortrekken.” Ook voor het najaar wordt er bij de reisorganisatie al geboekt, voornamelijk naar Turkije en Egypte.

Verlossende woord
FTI stond al enige tijd in de startblokken te wachten tot het verlossende woord gegeven zou worden. “We waren er al heel lang klaar voor”, zegt Raamsteeboers. “We zijn druk geweest met het ontwikkelen van ons nieuwe boekingssysteem FTI360. Daarnaast bieden we verschillende pakketten aan die reisagenten kunnen bijboeken waardoor klanten veilig en flexibel op vakantie kunnen gaan. Door onze flexibele boekingsvoorwaarden, geld-terug-garantie, Corona Zekerheidspakket en ons wereldwijde aanbod willen we het zo aantrekkelijk mogelijk maken om bij ons een reis te boeken.”

Raamsteeboers benoemt dat er binnen het bedrijf ontzettend enthousiast is gereageerd op het nieuws. “Door de toenemende vraag is het ook zaak dat wij gaan opschalen en hebben daarom ook een vacature uitstaan. Wij willen er alles aan doen om de benodigde service te kunnen bieden. Want er is nu echt geen reden meer om geen vakantie te boeken.”