12 mei 2024
Thumbnail voor FTI inspireert reisagenten op Weeze Airport

FTI inspireert reisagenten op Weeze Airport

NIEDERRHEIN - Touroperator FTI organiseert donderdagavond het tweede grote inspiratiemoment voor de Nederlandse reisindustrie. Waar in de zomer het strand van Scheveningen nog de plaats van handeling was, is donderdagavond de luchthaven Weeze ‘the place to be’. Reisbizz is aanwezig.


Saskia de Boer en Florian Grevenstuk van FTI laten in gesprek met Reisbizz weten dat hun organisatie de Nederlandse reisindustrie in het oosten en zuiden van het land een avond met partners wil bieden die makkelijk bereikbaar is. “Onze insteek is om een zomer- en winterevent te organiseren. In juni was ons zomerevent op het strand van Scheveningen en het winterevent wilden we in het oosten. Op zoek naar een locatie kwamen we op Weeze Airport terecht omdat we hier ook in het verleden al eens een evenement hebben georganiseerd en dat was ons toen goed bevallen. De luchthaven reageerde enthousiast en daarna was het snel geregeld”, vertelt Saskia de Boer.

“We hebben een goede mix vanavond van zowel reisadviseurs als ZRA’s. Ons zomerevent startte voeger en daardoor was het voor de baliemedewerkers lastiger om te komen. Vanavond beginnen we rond 18:00 uur en dat heeft een positieve uitwerking op de komst”, vult Florian Grevenstuk aan. “Kijkend naar de partners die hier zijn, merken we dat onze belangrijkste bestemmingen goed vertegenwoordigd zijn. Zo zijn Turkije, Abu Dhabi en Dubai aanwezig. Ook is de luchtvaartmaatschappij Etihad Airlines er als een belangrijke partner. Eigenlijk zou Egypte ook nog in dit rijtje passen. En we bieden vanzelfsprekend ook andere bestemmingen aan”, zegt Saskia.

Last-minute boekingen
FTI Reizen maakt in de zomermaanden zelf ook gebruik van de luchthaven Weeze voor verschillende bestemmingen. De reisorganisatie richt zich op dit moment voor een belangrijk deel op het vroegboekseizoen en komt de komende weken met een campagne waarin veel voordelen worden geboden bij het boeken. Ook laat FTI van zich horen tijdens Black Friday, wat een hele week duurt. “Naast de boekingen voor volgend jaar hebben we eigenlijk het hele jaar door veel last-minute reizigers. Er is zelfs sprake van en recordaantal last minute boekers”, besluit Florian.  Op de vraag wanneer beiden tevreden zijn dan zeggen ze beiden: “Als de reisagenten vanavond met een goed gevoel naar huis gaan, dan zijn we tevreden.“