22 mei 2024
Thumbnail voor FTI kijkt met nieuwe plannen voor winterseizoen uit naar de toekomst

FTI kijkt met nieuwe plannen voor winterseizoen uit naar de toekomst

HOOFDDORP - FTI heeft van alles in petto voor klanten voor het winterseizoen van 2021/2022. Zo is het aanbod weer in de gebruikelijk breedte beschikbaar en worden nieuwe bestemmingen toegevoegd. De touroperator merkt dat de prijzen stabiel blijven en ziet een trend in de vraag naar luxe. FTI kijkt met vertrouwen naar de toekomst.


De FTI Group heeft vertrouwen in het einde van dit boekjaar in termen van omzet. “Nadat vliegen en vakantie de afgelopen maanden bijna een taboe waren, is de business nu enorm aantrekkelijk geworden”, zegt FTI Group CEO Ralph Schiller. Volgens Schiller zijn de boekingen veelbelovend. “We hebben nog nooit een juni gehad met meer nieuwe boekingen in de geschiedenis van onze touroperator; de inkomende boekingen liggen ruim boven het toch al sterke jaar 2018/2019.”

Prijzen stabiel
De CEO vertelt dat de prijzen momenteel, met enkele uitschieters zoals Spanje, ondanks de piek zeer stabiel zijn gebleven. “Klanten geven echter gemiddeld twintig procent meer uit aan vakanties dan in 2018/2019. De vraag naar hotels in het driesterrensegment daalt en de vraag naar vijfsterrenhotels neemt aanzienlijk toe. Ook de verblijfsduur is langer, wat natuurlijk ook van invloed is op de totale reissom.”

Voor het komende winterseizoen verwacht FTI, als de coronaontwikkelingen goed blijven, een boekingstrend naar klassieke winterbestemmingen, zoals Egypte, de Oriënt, de Caraïben of de Canarische Eilanden. De touroperator besteed hierbij aandacht aan een breed vluchtprogramma.

Turkije
De belangrijkste bestemming voor de reisorganisatie is Turkije. Het land doet er alles aan om gasten weer zo spoedig mogelijk veilig te kunnen ontvangen. FTI biedt daarom gasten de mogelijkheid om ondanks het negatieve reisadvies toch af te reizen naar Turkije. “Hier is een veilige vakantie met minimale risico’s goed mogelijk”, aldus de touroperator. “Momenteel zijn de besmettingen in de toeristische gebieden aan het dalen en de hotels in het FTI-aanbod hebben allen het Healthy Tourism Certificate ontvangen.” Daarnaast wordt al het personeel in de toerismesector minstens één keer gevaccineerd en er kunnen op vele locaties in Turkije coronatests worden afgenomen tegen een prijs van 30 euro per persoon, aldus FTI.

Naast het al bestaande brede vluchtprogramma breidt de organisator het aanbod aan bestemmingen nog verder uit. Zo kunnen pakketreizigers die Israël willen ontdekken vanaf de winter een divers aanbod van zo’n dertig hotels in Jeruzalem, Tel Aviv en aan de Dode Zee boeken, evenals rondreizen en excursies. In het Caribische gebied breidt FTI uit met het eiland Grenada.

Verre reizen
Hoewel de verre reizen momenteel nog het meest lijden onder de pandemie, heeft FTI een ruim aanbod aan aanbiedingen klaar staan voor de herstart van verre bestemmingen, van Amerika tot Afrika en Azië. FTI merkt dat de vraag naar luxe steeds groter wordt, ook voor de verre reizen, en breidt daarom het portfolio uit in het vier- en vijfsterrenbereik.