17 mei 2024
Thumbnail voor FTI: Sport en ontspanning aan de Rode Zee

FTI: Sport en ontspanning aan de Rode Zee

HOOFDDORP – FTI ziet een stijging in het aantal boekingen naar vakantiebestemmingen aan de Rode Zee. In het najaar gaat de reisorganisatie directe vluchten aanbieden vanaf Amsterdam en Düsseldorf naar Hurghada en Marsa Alam.


“Wij zijn verheugd te kunnen melden dat onze eerste vluchten met onze luchtvaartpartner European Air Charter volgeboekt waren. We merken ook een sterke vraag naar vluchten voor de komende maanden”, aldus Elia Gad, Group Head of Destination Egypt bij FTI. Naast vluchten vanaf Düsseldorf biedt FTI ook rechtstreekse vluchten vanaf Amsterdam aan voor de Nederlandse markt. Vanaf november 2021 tot en met maart 2022 vliegt de reisorganisatie met Air Cairo naar Hurghada. FTI speelt hiermee in op de grote vraag voor reizen tijdens de herfstvakantie.

Er gelden nauwelijks reisbeperkingen voor Egypte en is er geen quarantaineplicht meer van toepassing naar terugkomst in Nederland.

El Gouna halve marathon
Voor de eerste keer biedt FTI reizigers de mogelijkheid aan om deel te nemen aan de El Gouna Halve Marathon op 5 november 2021. “Met het exclusieve aanbod van dit kleine sportevenement in ons programma, laten we gasten de verscheidenheid aan vakantie-opties in Egypte zien. Iedereen is welkom, jong of oud, amateur hardloper of professional. Wat telt is plezier - en dat is wat gasten die naast ontspanning een unieke activiteit willen doen en die misschien door vrienden of familie kunnen worden toegejuicht, zeker hebben”, zegt Gad.

Het evenement vindt voor de derde keer plaats en met strikte hygiëne- en veiligheidseisen. De deelnemers kunnen zelf bepalen of ze 21, 10 of 5 kilometer willen hardlopen, waarbij de bijna geheel vlakke route door de mooiste straten en over de vele bruggen van El Gouna gaat.