19 juni 2024
Thumbnail voor Garuda Indonesia ook in de winter vaker naar Schiphol

Garuda Indonesia ook in de winter vaker naar Schiphol

SCHIPHOL - Garuda Indonesia heeft besloten om ook bijna het gehele winterseizoen weer twee keer per week tussen Jakarta en Schiphol te vliegen, op de eerste paar weken van november na. Vorig jaar winter vloog de Indonesische maatschappij nog één keer per week op Schiphol.


Deze zomer vliegt Garuda al twee keer per week op de route tussen de Nederlandse en Indonesische hoofdstad. De vluchten vertrekken ook in de winter op maandag en zaterdag vanaf Schiphol en worden nog steeds uitgevoerd met de Boeing 777-300ER.

Een deel van het vorige winterseizoen golden er nog coronamaatregelen in Indonesië, maar die zijn sinds 30 december afgeschaft. Sindsdien is zowel het toeristische als het zakelijke verkeer naar het Aziatische land verder aangetrokken.

KLM vliegt ook van Schiphol naar Jakarta, maar die vluchten zijn in tegenstelling tot die van Garuda niet non-stop: er wordt door de Nederlandse maatschappij komende winter een tussenstop gemaakt in Kuala Lumpur. KLM vliegt dan vijf keer per week op die route.