15 juli 2024
Thumbnail voor Geen test en quarantaine meer voor reizigers uit Portugal

Geen test en quarantaine meer voor reizigers uit Portugal

DEN HAAG - Reizigers uit het Portugese vasteland en de Azoren hoeven bij aankomst in Nederland niet meer in quarantaine. Ook geldt er geen testverplichting meer voor hen. Hiertoe is besloten vanwege het lage aantal besmettingen in het Zuid-Europese land.


De wijzigingen gaan per vrijdag 9 april in (morgen). Wie vanuit het Portugese eiland Madeira naar Nederland reist, dient nog wel in quarantaine te gaan en een coronatest te doen.

Hoewel het dus een stuk makkelijker wordt om vanuit het Portugese vasteland en de Azoren naar Nederland te reizen, moet dat volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken niet als een aanmoediging worden gezien om er op vakantie te gaan. Het reisadvies blijft oranje.

Wie vanuit Nederland per vliegtuig naar Portugal reist (dus in omgekeerde richting), moet wel aantonen dat hij of zij niet besmet is door middel van een negatieve PCR-test van maximaal 72 uur oud. Nederlanders hoeven na aankomst in het land niet in quarantaine te gaan.

Update 17-04: Een week later heeft Portugal besloten om een quarantaineverplichting voor reizigers uit Nederland in te voeren.