19 juni 2024
Thumbnail voor Gewonden aan boord van Condor A330-900 na turbulentie bij Mauritius

Gewonden aan boord van Condor A330-900 na turbulentie bij Mauritius

PORT LOUIS – Ongeveer 20 passagiers en bemanningsleden aan boord van een Airbus A330-900 van Condor zijn donderdag gewond geraakt door turbulentie in de buurt van Mauritius. Dat melden verschillende Duitse media. Het vliegtuig zelf heeft ook schade opgelopen.


De Airbus was met 272 passagiers en 13 bemanningsleden onderweg als vlucht DE2314 van Frankfurt naar Port Louis op Mauritius. Ongeveer twee uur voor de landing kwam het vliegtuig op een hoogte van 39.000 voet in zware turbulentie terecht. Over de exacte aard van de verwondingen zijn geen details bekend. Enkelen zouden breuken hebben opgelopen, maar dat is niet bevestigd.

Een woordvoerder van Condor zegt tegen Aerotelegraph dat er ook schade is in de cabine van de Airbus. Die moet eerst worden onderzocht, voordat het vliegtuig terug mag vliegen naar Duitsland. Het betreffende toestel is de eerste A330-900 van Condor met registratie D-ANRA met groen-witte strepen, dat pas sinds december in dienst is.

Aerotelegraph meldt dat in de Verenigde Staten bij Austin (Texas) een A330-300 van Lufthansa eveneens door turbulentie werd getroffen. Ook hierbij zou een onbekend aantal inzittenden verwondingen hebben opgelopen.