22 oktober 2024
Thumbnail voor Goed internet doorslaggevend voor vakantiekeuze: ’Derde van Nederlanders wil niet terug naar accommodatie met slecht internet’

Goed internet doorslaggevend voor vakantiekeuze: ’Derde van Nederlanders wil niet terug naar accommodatie met slecht internet’

Bijna 80 procent van de Nederlanders kijkt bij het boeken van een vakantie bewust en actief naar de kwaliteit van de wifiverbinding op het vakantieadres. Dat doen ze door reviews te checken. Dat blijkt uit onderzoek naar het belang van internet en tv tijdens vakanties van het bureau DirectResearch in opdracht van DELTA Zakelijk.

De resultaten van het onderzoek laten zien dat het aanbieden van snel en stabiel internet cruciaal is voor accommodaties. 53 procent van de Nederlanders verwacht “probleemloos met meerdere apparaten tegelijkertijd online te kunnen op het vakantieverblijf.” Een derde van de ondervraagden wil zelfs niet meer terug naar een accommodatie als de wifi-snelheid of -stabiliteit teleurstelt.

Goede kwaliteit van de (gratis) wifi is voor de meeste gezinnen belangrijk bij een weekend weg of een vakantie. Hoewel sommige vakantiegangers bewust even offline willen gaan op vakantie, geldt dat niet voor iedereen; 35 procent wil op vakantie namelijk net zo snel internet als thuis.

De voornaamste reden voor goed internet is het checken van social media (58 procent), hierna het streamen van films en series. Uit het onderzoek bleek ook dat 23 procent van de 18 tot 30-jarigen tegenwoordig gamet op vakantie op bijvoorbeeld een PlayStation of een Nintendo.