17 april 2024
Thumbnail voor Goedkoop reizen met openbaar vervoer door Duitsland met 49-euro-kaartje

Goedkoop reizen met openbaar vervoer door Duitsland met 49-euro-kaartje

AMSTERDAM - Afgelopen mei introduceert de DZT (Deutsche Zentrale für Tourismus ) het 49-euro-kaartje waarmee je gebruik kunt maken van het regionale- en lokale openbaar vervoer door heel Duitsland - ongeacht in welke deelstaat of bij welk vervoersmaatschappij het kaartje is gekocht. De DZT zet een paar routes op een rijtje.


Ook in Nederland kan het 49-euro-kaartje gebruikt worden, maar wel op een select aantal locaties. Zo kun je vanaf Hengelo of Enschede de trein naar Duitsland pakken. Op verbindingen tussen Hengelo en Bielefeld, Enschede en Dortmund en Enschede en Münster is het kaartje namelijk wel geldig. De provincie Overijssel betaalt de kosten hiervoor.

Van Hamburg naar Sylt over de Hindenburgdam
Uit de drukte van de stad naar relaxen aan de zee, vanuit Hanzestad Hamburg bereik je in minder dan twee uur de kustplaats Husum.

Moselstrecke: van Koblenz naar Trier
Langs deze route volg je de meanderende Moezel en het uitzicht is prachtig. Tip: stap uit in Neef en maak een wandeling over de brug en proef de plaatselijke wijn in het naburige Bremm.

Höllentalbahn: door het Schwarzwald van Freiburg naar Donaueschingen
Höllentalbahn is één van de steilste spoorlijnen in Duitsland en onderweg heb je unieke uitzichten over het Zwarte Woud, door weidse valleien en over het Titisee-meer.