19 juni 2024
Thumbnail voor Grensluchthaven Weeze verwacht nog meer Nederlanders

Grensluchthaven Weeze verwacht nog meer Nederlanders

WEEZE - Airport Weeze, vlak over de grens met Noord-Limburg, heeft de wind flink in de zeilen. De Duitse luchthaven herstelt zich goed van de coronacrisis. “Afgelopen jaar hadden we weer meer dan een miljoen reizigers, en dat worden er in 2023 nog meer”, voorspelt luchthavendirecteur Sebastian Papst.


Dit jaar, om precies te zijn op 1 mei, is het precies twintig jaar geleden dat de allereerste commerciële vlucht vertrok van Airport Weeze. Die werd uitgevoerd door Ryanair, nog steeds de grootste gebruiker van de luchthaven. “Het jubileum gaan we dit jaar uitgebreid vieren”, zegt marketingmanager Holger Terhorst.

In het afgelopen jaar verwelkomde Weeze om precies te zijn 1.030.000 passagiers. Hiermee zit de luchthaven op ongeveer 85 procent van het niveau van voor Corona. Dat er sinds 2022 een sterk herstel in de passagierscijfers te zien is, is mede te danken aan het aantal Nederlanders dat vanaf de Duitse luchthaven vertrekt. Afgelopen jaar maakte zij circa 30 en 35 procent van het aantal passagiers uit.

De zomerchaos op Schiphol en ook grote Duitse luchthavens hebben er volgens Papst voor gezorgd dat kleinere airports, zoals Airport Weeze, zich goed hebben kunnen onderscheiden. “Tijdens de coronacrisis hebben wij en onze partners geen mensen hoeven te ontslaan. Daardoor konden we snel weer opschalen toen dat nodig was. Daardoor zijn onze unique selling points, zoals zeer korte wachtrijen, behouden gebleven.

Wil je nou meer weten over deze grensluchthaven en waarom zij verwachten dat het aantal Nederlanders op de airport alleen maar zal toenemen? Lees dan het volledige artikel in de nieuwste editie van Reisbizz Magazine.