20 juli 2024
Thumbnail voor Grote belangstelling voor ‘Kroatische dag in Amsterdam’

Grote belangstelling voor ‘Kroatische dag in Amsterdam’

Het Kroatisch Nationaal Bureau voor Toerisme (CNTB) en het CNTB-vertegenwoordigingskantoor voor de Benelux hebben vrijdag een speciale ‘Kroatische dag in Amsterdam’ georganiseerd, waar de belangrijkste partners van de Nederlandse markt, reisagenten en touroperators aanwezig waren. Op een schip dat over 't IJ Amsterdam voer, werd het toeristische aanbod van Kroatië gepresenteerd met speciale focus op watersport en kamperen.

De belangrijkste partner voor het evenement was het Bureau voor Toerisme van Istrië, dat zich op de Nederlandse markt presenteerde als de toonaangevende Kroatische toeristische regio en een van de favoriete bestemmingen van Nederlanders.

Kristjan Staničić, de directeur van het Kroatisch Nationaal Bureau voor Toerisme, bevestigde op het evenement dat de Nederlandse markt uiterst belangrijk is voor de ontwikkeling van het Kroatisch toerisme en de hele reisindustrie. "Nederland staat traditioneel in de top 10 van markten van waaruit we de meeste toeristen mogen ontvangen. Nederland is ook de markt van waaruit we het grootste aantal vluchten naar Kroatische bestemmingen hebben, en het behoort ook tot de top 5 markten voor kamperen in Kroatië,” aldus Staničić. “Dat biedt een sterke basis en stimulans om de zakelijke relaties met belangrijke Nederlandse partners en besluitvormers op het gebied van toerisme op deze voor ons uiterst belangrijke markt verder te versterken, waarvoor extra potentieel en capaciteit bestaat om het aantal toeristen vanuit Nederland te verhogen, vooral in het voor- en naseizoen."

Langste verblijf
Staničić  voegde eraan toe dat volgens de gegevens van het laatste TOMAS-onderzoek de langste verblijven in Kroatië worden geregistreerd door Nederlanders, die vaak terugkerende gasten naar Kroatië zijn.

De speciale gast van de avond was Frank Oostdam, directeur van de vereniging van Nederlandse touroperators en reisagenten (ANVR) en voorzitter van ECTAA, de Europese vereniging van reisbureaus en touroperators. In zijn commentaar op de meest actuele praktijken en uitdagingen in de toeristische sector benadrukte Oostdam dat duurzaamheid erg belangrijk is en het tegenwoordig als reisorganisatie steeds belangrijker is om mee te bewegen met de actuele situatie en actueel te blijven.

Croatia Airlines en het Toeristenbureau van Istrië bezorgden verder één gelukkige deelnemer een retourticket naar Kroatië en een weekend vol Istrische ervaringen.