7 september 2024
Thumbnail voor Hans Bos: myPlane is hard op weg om hét boekingsplatform voor chartervluchten te worden

Hans Bos: myPlane is hard op weg om hét boekingsplatform voor chartervluchten te worden

SCHIPHOL - Sinds de introductie in 2022 is myPlane naar eigen zeggen hard op weg om hét boekingsplatform voor chartervluchten te worden. Met een actieve klantenkring van ruim 1000 gebruikers in de EMEA regio en meer dan 100 aangesloten partner airlines, bedient myPlane inmiddels een flink deel van de markt dat op zoek is naar full charter rentals. Reisbizz Magazine spreekt Hans Bos, local area manager en aanspreekpunt voor de Benelux, over het bedrijf.


De gebruikersgroep van het myPlane platform bestaat voornamelijk uit touroperators, (zaken)reisbureaus, MICE- en sportreisspecialisten en dmc’s die met enige regelmaat een heel vliegtuig moeten huren. "Wij komen in beeld zodra er met grotere groepen wordt gewerkt die men niet op een reguliere lijndienst/charter geboekt krijgt", vertelt Bos.

Positieve reacties
De reacties van de airlines zijn positief. “MyPlane bezorgt de airline partners wekelijks tientallen aanvragen. Het betreft serieuze prijsaanvragen vanuit de reiswereld met een hogere conversiewaarde. Wij helpen op die manier airlines hun charter rentals te optimaliseren. Bovendien bezorgt hun zichtbaarheid op het platform voor extra exposure. Airlines betalen ook geen fee om op het platform te staan.”

Populairste bestemmingen
Er is veel vraag naar de bekende populaire bestemmingen in Zuid-Europa. “Tevens zien we een sterke toename in aanvragen naar met name Scandinavië in de wintermaanden. De zakelijke markt wordt ook steeds belangrijker met aanvragen van privé jets voor kortere vluchten naar onder andere het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.”

Meer lezen over myPlane? Lees dan het hele artikel in de nieuwe Reisbizz Airline Special.