14 juni 2024
Thumbnail voor Herrezen Flybe opent vier routes naar Schiphol: ticketverkoop gestart

Herrezen Flybe opent vier routes naar Schiphol: ticketverkoop gestart

SCHIPHOL - Het nieuwe Flybe opent deze zomer vier routes naar Schiphol: vanaf Belfast, Birmingham, East Midlands en Londen Heathrow. De ticketverkoop is nu van start gegaan.


De route tussen Birmingham en Schiphol gaat op 28 april van start, net als die tussen East Midlands en Schiphol. Op 28 mei volgt Belfast City, en op 29 mei Londen Heathrow.

Op alle routes naar de Nederlandse luchthaven wordt dagelijks gevlogen, en tussen Heathrow en Schiphol tot wel tweemaal per dag. Flybe voert de vluchten uit met DHC Dash 8-turboprops.

Het is twee jaar geleden dat Flybe door financiële problemen ten onder ging en de vluchtuitvoering moest staken. Nu wordt er onder de hoede van een investeringsmaatschappij een doorstart gemaakt.

De regionale Britse maatschappij (her)opent in totaal zo’n 25 routes, waarvan vier dus naar Schiphol. Verder gaat het voornamelijk om binnenlandse vluchten en enkele routes naar Frankrijk.

Flybe was ooit één van de grootste airlines op Schiphol, en vloog vanaf de Nederlandse luchthaven naar nog veel meer Britse bestemmingen dan komende zomer.