13 mei 2024
Thumbnail voor Hongkong en Thailand versoepelen hun corona-reisbeperkingen

Hongkong en Thailand versoepelen hun corona-reisbeperkingen

HONGKONG - Zowel Hongkong als Thailand hebben besloten hun reisbeperkingen omtrent corona te versoepelen. Zo is in Hongkong de verplichte hotelquarantaine na aankomst afgeschaft en heeft Thailand een einde gemaakt aan de nationale noodverordening voor corona. Hierdoor is het makkelijker geworden om naar beide landen af te reizen.


In Hongkong is vanaf 26 september de verplichte quarantaine in hotels na aankomst geschrapt. Daarnaast hoeven reizigers ook niet langer een negatieve coronatest te laten zien voordat ze in het vliegtuig stappen. In plaats daarvan ondergaan reizigers bij aankomst een coronatest.

Wel zijn er nog een aantal vereisten waar reizigers aan moeten voldoen. Zo moeten ze nog steeds volledig gevaccineerd zijn (twee doses) of een medisch vrijstellingscertificaat hebben voordat zij aan boord van een vlucht naar Hongkong mogen gaan.

Ook moeten bezoekers zichzelf drie dagen lang controleren op een mogelijke besmetting. Zo mogen ze de eerste drie dagen na aankomst geen openbare ruimtes betreden, blijft het dragen van een mondkapje verplicht en moeten er PCR-tests worden ondergaan op dag twee, vier en zes.

Thailand
Internationale reizigers hoeven vanaf 1 oktober geen vaccinatiebewijs of negatieve coronatest meer te laten zien om Thailand binnen te komen. Het dragen van een mondkapje is sinds 23 juni al niet meer verplicht.

Daarnaast heeft de overheid de verlenging van de verblijfsperiode goedgekeurd voor een visum bij aankomst, zo is de periode verlengd van 15 dagen naar 30 dagen. Dit geldt van 1 oktober 2022 tot en met 31 maart 2023.