24 mei 2024
Thumbnail voor Hotels Abu Dhabi bieden meer lokale gerechten op menu’s

Hotels Abu Dhabi bieden meer lokale gerechten op menu’s

ABU DHABI – Het ministerie van Cultuur en Toerisme in Abu Dhabi wil meer Emirati gerechten op de menukaarten van hotels in het emiraat. Tot op heden hebben dertien hotels in Abu Dhabi een certificering ontvangen als onderdeel van het Emerati Cuisine Programme, dat als doel heeft meer lokale gerechten op de hotelmenu’s te plaatsen.


Het programma is in december gelanceerd door het ministerie van Cultuur en Toerisme om de Emirati keuken toegankelijker te maken voor bezoekers en inwoners. Dit doet het ministerie door hotelchefs te trainen in het bereiden en serveren van authentieke Emirati gerechten.

Onder leiding van de vrouwelijke Emirati-chef Khulood Atiq zijn in het kader van het opleidingsprogramma sessies georganiseerd voor dertien hotels in Abu Dhabi, waarbij 32 chef-koks zijn opgeleid om Emirati gerechten te serveren aan gasten. Het ministerie wil eind 2021 alle vier- en vijfsterrenhotels in Abu Dhabi certificeren, met de bedoeling om in de nabije toekomst uit te breiden tot meer hotels in het emiraat.