12 juli 2024
Thumbnail voor Hurtigruten Expeditions lanceert Afrikaanse cruises

Hurtigruten Expeditions lanceert Afrikaanse cruises

HEEMSTEDE - Hurtigruten kondigt aan volgend jaar als enige expeditiecruisemaatschappij de Afrikaanse westkust te gaan verkennen waarmee het vier nieuwe landen introduceert aan het volgepakte seizoen van 2022/2023. De 13-daagse reisroute met de MS Spitsbergen gaat langs Kaapverdië, Gambia, Guinee-Bissau en Senegal met vertrek vanuit Dakar.


De uitbreiding volgt op de recente aankondiging van de cruisemaatschappij om het hele jaar door expeditiecruises naar de Galapagos-eilanden te organiseren vanaf begin 2022. Naast de allereerste Afrikaanse expeditiecruises zal Hurtigruten ook een reeks routes naar de Canarische Eilanden en Madeira introduceren voor het seizoen 2022/2023. “2022 wordt één van de meest avontuurlijke jaren voor Hurtigruten Expeditions”, zegt Asta Lassesen, CEO van Hurtigruten Expeditions.

Op 27 november 2022 vertrekt het schip voor het eerste Afrikaanse avontuur naar Kaapverdië en de Bissagoseilanden. Hurtigruten staat bekend om haar kleinere schepen. De MS Spitsbergen biedt met een capaciteit van minder dan 200 gasten een intieme en exclusieve setting aan boord.

De cruises met de Hurtigruten Expeditions brengen vier volle dagen door in de havens. De Afrikaanse route omvat ook een dag in Banjul, de hoofdstad van Gambia. Alle cruises vanuit Dakar omvatten landavonturen als onderdeel van de routes. Voor vertrek kunnen gasten het eiland Gorée verkennen en een stadstour door Dakar is inbegrepen op de ontschepingsdag.