7 september 2024
Thumbnail voor Iedereen op vakantie dankzij De Vakantiebank: ‘Ook jij als reisagent kan een steentje bijdragen’ 

Iedereen op vakantie dankzij De Vakantiebank: ‘Ook jij als reisagent kan een steentje bijdragen’ 

Vakanties zijn meer dan alleen ontspanning; ze hebben een belangrijke invloed op ons welzijn. Stichting De Vakantiebank maakt deze impact zichtbaar en zorgt dat iedereen, juist als er geen geld is, op vakantie kan gaan. Door sponsors, donateurs en vrijwilligers te werven, biedt de stichting vakanties aan gezinnen die dat zelf niet kunnen veroorloven. Reisbizz sprak met projectleider Pim Loeff. 

“Vakanties zijn cruciaal voor het welzijn, doordat ze een welkome onderbreking van de dagelijkse sleur bieden en bijdragen aan mentale en lichamelijke gezondheid, sociale interacties, zelfkennis en zelfvertrouwen”, legt Loeff uit. “De Vakantiebank erkent deze noodzaak en zet zich in om vakanties mogelijk te maken voor mensen die het zelf niet kunnen veroorloven. Door het werven van sponsors, donateurs en vrijwilligers zorgt de stichting ervoor dat gezinnen in financiële onzekerheid kunnen genieten van een welverdiende vakantie.” 

Aanmeldingen en hulp 
In september kunnen gezinnen zich aanmelden via de website van De Vakantiebank. “Dit jaar verwacht de stichting dat 800 gezinnen daadwerkelijk een vakantie zullen boeken. Elk gezin krijgt gratis accommodatie, reiskostenvergoeding, en een zakcentje van 15 euro per gezinslid per week. De vakantieaccommodaties worden vaak gratis aangeboden door particulieren, recreatieondernemers en hotelketens. Een deel wordt ook ingekocht bij grotere parken zoals EuroParcs en Topcampings. De Vakantiebank wil jaarlijks met 25 procent groeien om tegemoet te komen aan de 400.000 wachtende gezinnen”, aldus Pim Loeff. Hiervoor zijn geld en accommodaties noodzakelijk. “Reisagenten kunnen helpen door de naam van De Vakantiebank te delen, het te vertellen en bijvoorbeeld te doneren wanneer er via hen geboekt wordt, alle hulp is welkom." 

Zwarte Zaterdag 
Op Zwarte Zaterdag zal De Vakantiebank vakantiegangers (die het gewoon kunnen betalen om op vakantie te gaan) ludiek uitzwaaien met vrijwilligers, vertelt Loeff. “We zullen daar staan met spandoeken waarop staat: De Vakantiebank geeft KLEUR aan Zwarte Zaterdag.” Ze delen ook zonnekleppen, cadeautjes en folders uit met een QR-code waarmee men voor 7,50 euro een kind een dag vakantie kan geven. De bedoeling hiervan is dat dit breder wordt opgepakt en De Vakantiebank meer naamsbekendheid krijgt.  

Erkenning als Goed Doel 
“De Vakantiebank begon 12 jaar geleden als een initiatief van de vakantiewinkelketen De Vrijbuiter. Toen een nieuwe investeerder besloot te stoppen met dit initiatief, werd de stichting opgericht. Sinds enkele jaren heeft De Vakantiebank het hoogste landelijke keurmerk van het CBF, wat garant staat voor strenge kwaliteitseisen en zorgvuldig financieel beheer”, benadrukt de projectleider.  

"Wij ontmoeten graag mensen met een groot hart die ontspanning willen geven aan personen en gezinnen die het financieel moeilijk hebben in Nederland. Dankzij de steun van velen kunnen wij deze gezinnen kosteloos of tegen minimale kosten een onvergetelijke vakantie bieden," aldus De Vakantiebank. 

Wil je graag helpen? Dat kan! Via deze link kun je geld doneren.