24 juni 2024
Thumbnail voor In beeld: KLM onthult nieuwe Business Class

In beeld: KLM onthult nieuwe Business Class

SCHIPHOL - KLM heeft donderdag officieel het nieuwe Business Class-product voor de Boeing 777-vloot onthuld. Deze site kon maandag al het eerste beeld tonen, dankzij een oplettende reiziger, maar nu zijn er veel meer foto's van het product beschikbaar.


De huidige Business Class aan boord van KLM’s 777-vloot is een beetje gedateerd: niet elke passagier heeft daarin directe toegang tot het gangpad. Passagiers aan het raam moeten over de benen van hun buurman of buurvrouw stappen. KLM introduceert daarom een nieuw product.

Het oude product:

KLM Business Class

In de nieuwe zakenklasse hebben wel alle passagiers directe toegang tot het gangpad door een 1-2-1-opstelling. Ook hebben ze schuifdeurtjes voor meer privacy. Dat is een belangrijk verschil met de Business Class-stoelen in de 787, van dezelfde leverancier (Jamco), die dat niet hebben.

Als de stoel wordt platgelegd, hebben reizigers een bed van 198 centimeter tot hun beschikking. Ook zijn er diverse oplaadmogelijkheden voor apparatuur, waaronder draadloos opladen, en is er een afsluitbaar kastje met extra opbergruimte en een ingebouwde spiegel.

Orange Pride
De PH-BVA, de 777-300ER met Orange Pride-kleurenschema, is het eerste toestel dat van de nieuwe Business Class is voorzien. Dat vliegtuig kwam vrijdag, na twee maanden aan de kant te hebben gestaan voor inbouw en certificatie, weer in dienst.

In het komende jaar krijgen alle 777’s het nieuwe product. Tegelijkertijd wordt ook de nieuwe Premium Comfort-klasse (Premium Economy) in de toestellen geïnstalleerd.

Het nieuwe product:

KLM Nieuwe Business Class 777

KLM Nieuwe Business Class 777

KLM Nieuwe Business Class 777

Duurzaamheid
In haar officiële communicatie benadrukt KLM de duurzaamheid van de nieuwe Business-stoel, die dankzij lichtgewicht materialen 10 tot 15 procent lichter zou zijn dan andere Business-stoelen in dit segment. Tegelijkertijd gaat wel het totaal aantal stoelen in de Boeing 777-300ER met 27 omlaag, van 408 naar 381, maar dat komt vooral door de nieuwe Premium Comfort Class.

De configuratie van de 777-300ER is na ombouw als volgt: 35 Business Class-stoelen, 24 Premium Comfort-stoelen en 322 Economy Comfort/Economy-stoelen. In de 777-200ER gaat het totaal aantal stoelen met 32 omlaag, naar 288: daarvan staan er 35 in Business Class, 24 in Premium Economy en de overige 229 in Economy Comfort/Economy Class.

KLM 777