21 mei 2024
Thumbnail voor India versoepelt coronamaatregelen voor alle internationale reizigers

India versoepelt coronamaatregelen voor alle internationale reizigers

NEW DELHI - De regering van India heeft besloten om de reisrestricties met betrekking tot het coronavirus te versoepelen en verwelkomt alle internationale reizigers na een periode van anderhalf jaar. Met de ingang van de versoepelingen is het sinds 22 november makkelijker geworden om naar het land af te reizen.


Zo is het niet meer verplicht om gevaccineerd te zijn om het land te mogen betreden. Ook is het dragen van een mondkapje tijdens vluchten niet meer vereist en is het Air Suvidha-formulier afgeschaft. Dit was een soort gezondheidsverklaring die passagiers verplicht moesten invullen om aan boord te mogen. De regering heeft besloten om de beperkingen af te schaffen gezien het lage aantal besmettingen in het land.

Hoewel de maatregelen officieel zijn afgeschaft, moedigt de Indiase overheid reizigers nog steeds aan om zichzelf te laten vaccineren en mondkapjes te blijven dragen.

Screening bij aankomst
Bij aankomst worden de passagiers onderworpen aan een snelle controle, waaronder een thermische screening. Degenen die bij deze controle coronagerelateerde symptomen vertonen, kunnen mogelijk worden geïsoleerd.