22 mei 2024
Thumbnail voor Indonesië officiële deelnemer Floriade Expo 2022

Indonesië officiële deelnemer Floriade Expo 2022

ALMERE - Als eerste land is de Republiek Indonesië toegevoegd aan de Floriade Expo in 2022. Van 14 april tot en met 9 oktober 2022 is de wereldtentoonstelling voor een half jaar te zien in Almere.


Tijdens de Floriade Expo presenteert de Nederlandse tuinbouw samen met nationale en internationale partners innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. Net als in 2002 en 2012 neemt “Indonesië” dit jaar weer deel aan het evenement. Gisteren werd de officiële deelname ondertekend op de kavel die voor de tentoonstelling is toegewezen aan het land.

Volgens ambassadeur van Indonesië in Nederland Mr. Mayerfas is ook Indonesië genoodzaakt om groen te leven voor een betere toekomst. “Met de deelname aan de tentoonstelling presenteren we de relatie tussen Nederland en Indonesië en promoten we ideeën en principes voor groen en duurzaamheid.”

Het land krijgt op de tentoonstelling een eigen paviljoen waar bezoekers worden meegenomen in het traditionele en moderne Indonesische leven. Met het thema ‘The Wonderful Archipelago’ brengt het land de diversiteit aan natuur en cultuur op de meer dan 17.000 eilanden van Indonesië naar Floriade.

Voor veel Indonesische eilanden is de stijgende zeespiegel een bedreiging. “Zowel voor Indonesië als Nederland is watermanagement een belangrijk onderwerp. De deelname van Indonesië aan Floriade biedt kansen om hierin samen op te trekken”, voegt burgemeester van Almere Franc Weerwind toe.

Op de hoofdfoto is ambassadeur van Indonesië in Nederland Mr. Mayerfas te zien tijdens zijn toespraak bij de ondertekening.