20 april 2024
Thumbnail voor Inspiratie voor de reisagent: Bijzonder Azië door de ogen van Special Traffic

Inspiratie voor de reisagent: Bijzonder Azië door de ogen van Special Traffic

MONNICKENDAM – De reisspecialisten bij Special Traffic zijn gespecialiseerd in bestemmingen die ver van ons verwijderd zijn. In de laatste uitgave van het Reisbizz magazine delen ze hun kennis, tips en hotspots van een aantal mooie Azië-bestemmingen in Indonesië, Vietnam, Maleisië, Cambodja en Laos om de horizon van de reisagent te verbreden.


Overnacht tussen de rijstvelden op Bali of overnacht in een bijzonder boutique-hotel, gelegen aan de rand van het traditionele Balinese dorp Blayu. Alle villa's kijken uit over de rijstvelden en het beekje voor de deur, waar de lokale bevolking zijn was doet. Hier wordt luxe gecombineerd met traditie. De omgeving is zo leuk! Maak met een medewerker van het hotel een sawa-wandeling door de rijstvelden en zie de huisjes waar de mensen in leven. Hier kom je echt in contact met de Balinezen, die je met een glimlach begroeten en je vriendelijk toezwaaien. Of stap op een fiets en rijd bergafwaarts richting de kust, naar Tanah Lot, en aanschouw daar het prachtige kleurenpalet van de zonsondergang. Bijzonder aan dit verblijf is het restaurant, dat bestaat uit verschillende eilandjes in een vijver waar je klanten romantisch kunnen dineren.

Ontdek West-Maleisië met je eigen huurauto
Maleisië wordt ook wel “Azië voor beginners” genoemd. Niet voor niets, want West-Maleisië ontdek je gemakkelijk met een eigen huurauto. Het is er behoorlijk westers, de wegen zijn over het algemeen goed en bezienswaardigheden zijn met wegwijzers duidelijk aangegeven. Reizigers die nog nooit naar Maleisië zijn geweest, zullen al snel voor een reis langs de hoogtepunten in West-Maleisië kiezen. Tijdens deze complete rondreis, reis je van Langkawi, een eiland aan de westkust, via het eeuwenoude tropisch regenwoud in Taman Negara, naar de moderne hoofdstad Kuala Lumpur en eindig je op Redang, een bounty-eiland aan de oostkust.

Dé plek voor het spotten van dieren; Cat Tien National Park, Vietnam
Wil je klant een jungle ervaring toevoegen aan de reis? Reis dan af naar het Cat Tien National Park, dé plek voor het spotten van dieren in Vietnam. Meer dan 230 soorten vogels, gibbons, langoeren, blaffende herten, krokodillen en vele andere diersoorten leven in dit junglegebied. Wandel en fiets door de jungle, ga picknicken bij het krokodillenmeer en ga tijdens een spannende avondsafari op zoek naar nachtdieren zoals sambarherten en gaurs. Hopelijk heb je geluk en zie je veel! De volgende ochtend vroeg vaar je naar een eiland waar je op gibbonsafari gaat. Op een uitkijkpunt wacht je tot de gibbons gaan zingen, een geluid dat je nooit meer vergeet. Het begint hoog, maar zwelt aan en wordt oorverdovend. Kippenvel! En dit alles op maar een paar uur rijden van zowel Ho Chi Minh City als Dalat.

Wil je weten welke tips de reisspecialisten van Special Traffic nog meer geven en je laten inspireren over Azië? Lees dan het volledige artikel in de nieuwe Azië-special van Reisbizz Magazine.